Kategoriler KPSS Kitapları AGS Kitapları Yayınevleri Yazarlar Banka Hesaplarımız İletişim Formu Hakkımızda Sipariş Takibi
ARA

Yazılar Toplu Yazıları Yapı Kredi Yayınları

Yazılar Toplu Yazıları Yapı Kredi Yayınları | 9789750802188
Üretici Liste Fiyatı: 18.52 TL
Kitapseç Fiyatı:12.97 TL
ISBN / BARKOD
:
9789750802188
Yayınevi / Marka
:
Yazar
:
Kazancınız
:
5.55 TL
Kazanacağınız Puan
:
12 Puan
Sayfa Sayısı
:
572
Kitap Ebatı
:
13.5x20
Toplam Satılan
:
1 Adet
Kargo İndirimi
:
690 TL üzeri Kargo BEDAVA
Tedarik Süresi
:
Yaklaşık 2 İş Günü

Bu Ürün Tedarik Aşamasındadır.


"Sonra yeniden doğar gibi tarladan doğrulduk. Çağdışı, gödedışı idik. Bir milyon insanla sarmaş dolaş olmuş gibiydik bu teklikte. Belki bu anıyı o da unutmamıştır. Mutluluğun doğa, insan, tanrı üçgeni içinde tutuklu olduğunu, gerçeğin bu sonsuz üçgen içindeki uyumda bulunacağı düşüncesini hiçbir zaman bırakmadığımı, bunca yıl sonra, yeniden görüyorum. İnsanların doğadan uzaklaştıkça tükendiğini, insan sevgisinden koptukça acımasızlaştığını, anlıyorum."

Cumhuriyet döneminin usta şairi Ahmet Muhip Dıranas`ın 1937 yılından başlayarak çeşitli gazete ve dergilerde yayımladığı yazıları, "bir devrin bütün kalbi"nin vesikası olma özelliğiyle yeni çağın eşiğinde okuru karşılıyor.

"Küçük insan pervanelerinden biri"nden insana doğru kanat çırpışlar.

Yazar Hakkında

Ahmet Muhip Dıranas

1908`de İstanbul`da doğdu. İlkokulu Sinop`ta tamamlayan Dıranas, ortaöğrenimini Ankara Erkek Lisesi`nde yaptı. Ankara Hukuk Fakültesi`nde okurken fakülteyi yarıda bırakarak İstanbul`a geldi. Edebiyat Fakültesi Felsefe bölümüne girdi, bir yandan da Güzel Sanatlar Akademisi`nde kütüphane müdürlüğü yaptı. 1938`de Ankara`ya döndü. CHP Genel Merkezi`nde Halkevleri Kültür ve Sanat Yayınları`nı yönetti. Askerlik dönüşü Ankara`da Çocuk Esirgeme Kurumu yayın müdürü (1946-1949), kurum başkanı (1957-1960), daha sonra İş Bankası yönetim kurulu üyesi oldu. İlk şiiri Bir Kadına "Ankara Lisesi`nden Muhip Atalay" imzasıyla 1926`da Milli Mecmua`da yayınlandı. Dönemin çeşitli sanat dergilerinde şiir ve düzyazılar yayınlayan Dıranas Zafer gazetesinde de uzun yıllar günlük politik fıkralar yazdı. Cahit Sıtkı Tarancı`yla birlikte şiirde sese ve şekil mükemmelliğine önem verişi, Türkçede yeni bir şiir dili ve yapısı yaratmaya çalışması ile şiirimizde kendine sağlam bir yer edindi. Tiyatro türünde de eser veren Dıranas bir süre Devlet Tiyatrosu edebi kurul başkanlığı görevini de yürüttü. Dıranas 21 Haziran 1980`de Ankara`da öldü. Yapıtları: Gölgeler (1946, tiyatro), Çıkmaz (O Böyle İstemezdi`nin ilk yazımı), O Böyle İstemezdi (1948, tiyatro). Bu oyunları daha sonra Gölgeler ve Çıkmaz, Oyunlar adıyla 1978`de tekrar yayınladı. Tevfik Fikret`in Rübâbı Şikeste, Halûkun Defteri kitaplarından seçmeleri ve Hân-ı Yağma, Tarih-i Kadim şiirlerini günümüz diline çevirerek Kırık Saz (1975) kitabında topladı. Dıranas`ın bütün şiirleri ilk kez 1974`te Şiirler adıyla yayımlandı.
Bu Ürün Toplam 1 Adet
Satılmıştır...
Bu Ürün Bugün 2 defa
Ziyaret Edilmiştir...
Kategoriye Ait En Çok Satan Ürünler
1
Kara Delikler Alfa Yayınları Kara Delikler Alfa Yayınları
165.00 TL 124.00 TL
1826 adet Satıldı
3
İzafiyet Teorisi Say Yayınları İzafiyet Teorisi Say Yayınları
250.00 TL 195.00 TL
513 adet Satıldı
4
Türk Dili Tarihi Ötüken Neşriyat Türk Dili Tarihi Ötüken Neşriyat
490.00 TL 343.00 TL
486 adet Satıldı
5
On Dokuzuncu Asır Türk Edebiyatı Tarihi Dergah Yayınları On Dokuzuncu Asır Türk Edebiyatı Tarihi Dergah Yayınları
800.00 TL 600.00 TL
424 adet Satıldı
7
Dahi Diktatör Ali Mehmet Celal Şengör İnkılap Kitabevi Dahi Diktatör Ali Mehmet Celal Şengör İnkılap Kitabevi
240.00 TL 168.00 TL
325 adet Satıldı
9
Eski Türk Edebiyatı Tarihi Mine Mengi Akçağ Kitabevi Eski Türk Edebiyatı Tarihi Mine Mengi Akçağ Kitabevi
315.00 TL 204.75 TL
283 adet Satıldı
10
Günlerin Getirdiği Sözden Söze Yapı Kredi Yayınları Günlerin Getirdiği Sözden Söze Yapı Kredi Yayınları
380.00 TL 266.00 TL
264 adet Satıldı
BAŞA DÖN