Kategoriler KPSS Kitapları Yayınevleri Yazarlar Mağazalar Çok Satanlar Kampanyalar Yeni Çıkanlar Mağaza Aç
ARA

Çerez Politikası

  1. Çerez Nedir? Çerezler, sitemizi ziyaret ettiğinizde bilgisayarınız ya da mobil cihazınıza (akıllı telefon veya tablet gibi) kaydedilen küçük metin dosyaları ya da bilgilerdir. Çerezler genellikle geldikleri internet sitelerinin ismini, "kullanım ömürlerini" (çerezin cihazınızda ne kadar süre kalacağı gibi), ve rastgele verilmiş bir sayıdan oluşan bir değer içerirler.
     
  2. Çerezleri Ne İçin Kullanıyoruz? Çerezleri, Sitelerimizin daha kolay kullanılması ve sizin ilgi ve ihtiyaçlarınıza göre ayarlanması için kullanıyoruz. İnternet siteleri bu çerez dosyaları okuyup yazabiliyorlar ve bu sayede tanınmanız ve size daha uygun bir internet sitesi sunulması amacıyla sizinle ilgili önemli bilgilerin hatırlanması sağlanıyor (tercih ayarlarınızın hatırlanması gibi). Çerezler ayrıca, Sitelerimiz üzerinde gelecekteki hareketlerinizin hızlanmasına da yardımcı olur. Bunlara ek olarak, ziyaretçilerin Sitelerimizi nasıl kullandığını anlamak ve Sitelerimizin tasarımını ve kullanışlılığını geliştirmek amacıyla çerezleri Sitelerimizin kullanımı hakkında istatistiksel bilgiler toplamak için de kullanabiliriz.
     
  3. Hangi Çerez Türlerini Kullanıyoruz? "Oturum çerezleri" ve "kalıcı çerezler" olmak üzere Sitelerimizde iki tür çerez kullanabiliriz. Oturum çerezleri geçici çerezler olup sadece tarayıcınızı kapatıncaya kadar geçerlidirler. Kalıcı çerezler siz silinceye veya süreleri doluncaya (bu şekilde çerezlerin cihazında ne kadar kalacağı, çerezlerin "kullanım ömürlerine" bağlı olacaktır) kadar sabit diskinizde kalırlar. Üçüncü Kişilerin Çerezleri Tedarikçilerin de hizmetlerini sunabilmeleri için Sitelerimizi ziyaret ettiğinizde, bizim yerimize cihazlarınıza çerez kaydetmelerine izin verebiliriz. Bu çerezler hakkında daha fazla bilgi edinmek ve bu çerezlerin nasıl kontrol edileceğine ilişkin ayrıntılı bilgi için, lütfen bu üçüncü kişilerin gizlilik politikalarını inceleyiniz.
     
  4. Hangi Çerezleri Kullanıyoruz? Sitelerimizde kullanabileceğimiz farklı çerez tiplerini listeledik. Çerezler aracığıyla edindiğimiz bilgilerin, kişisel bilgi niteliğinde olması halinde, bu Çerez Politikasını tamamlar nitelikteki Gizlilik Politikası uygulanacaktır. Önemli Çerezler Önemli çerezler, Sitelerimizin çalışması ve sizin Sitemiz üzerinde hareket edebilmeniz ve sağlanan hizmetlerden ve özelliklerden faydalanabilmeniz için kesinlikle gereklidir. Bu önemli çerezlerin olmaması halinde, Site isteğimiz gibi sorunsuz bir şekilde çalışamayacaktır ve buna bağlı olarak bizden talep ettiğiniz hizmet ve özellikleri sunamayacağız.
     
  5. FaceBook Üyelik Durdurma / Silme Nasıl Yapılır? - kitapsec sitesine facebook ile üye olduğunuzdan sonra üyeliğinizi silmek veya sonlandırmak istiyorsanız yapmanız gerekenler sırasıyla şunlardır. - Müşteri Panelinize tıkladıktan sonra //www.kitapsec.com/Account.php?Git=UyeBilgilerim linkine girip - Facebook üye ID bilgilerinizin karşısında BAĞLANTIYI KES butonuna tıklarsanız kitapsec.com da bulunan üyeliğinizin silinmesi ve üyeliğinizin sonlandırılması gerçekleşir. Bu Şekilde sistemde kayıt edilen tüm bilgileriniz silinir. - www.kitapsec.com a daha sonradan yeniden üye olup alışveriş yapabilirsiniz.

 

Çerez Türü Açıklama Çerezlerin Kontrolü
Oturum Oturum çerezleri oturumun sürekliliğinin sağlanması amacıyla kullanılır. Tarayıcı ayarları aracığıyla 
Kullanıcı Kimliği Kullanıcı kimliği çerezler, kullanıcıların yalnızca kendi bilgilerini görmeleri için kullanılır. Tarayıcı ayarları aracığıyla 
Güvenlik Güvenlik çerezler, güvenlik kontrolleri için kullanılır. Tarayıcı ayarları aracığıyla 

Tercih Çerezleri

Tercih çerezleri, tercihlerinize ilişkin bilgileri toplar ve dil veya diğer yerel ayarlarınızı hatırlamamızı ve Sitemizi size uygun şekilde kişiselleştirmemizi sağlar.

Çerez Türü Açıklama Çerezlerin Kontrolü
Konum Kullanıcının IP adresi sayesinde yaklaşık adresinin (şehir, ilçe, posta kodu) belirlenmesini ve kullanıcının bu şekilde otomatik olarak kendi ülkesini seçmesini ve o bölgedeki perakendeciler ile tanıtım günlerinin gösterilmesini sağlar. Tarayıcı ayarları aracığıyla 
Mobil Eğer kullanıcı Siteyi mobil bir cihazdan ziyaret ediyorsa, ana web sitesini göstermek için kullanılır.  Tarayıcı ayarları aracığıyla 
Kaynak site Kaynak site kullanıcının tercihlerinin daha iyi anlaşılabilmesi için kaydedilir. Tarayıcı ayarları aracığıyla 
Son ziyaret ve hareket Kullanıcılara sitemizi son ziyaretlerinden itibaren neler değiştiğine ilişkin güncellemelerde bulunmak ve kullanıcıların tercihlerini daha iyi anlamak için kullanılır. Tarayıcı ayarları aracığıyla 
Son zamanlarda izlenen videolar Son zamanlarda izlenen videoların izlenme tarihleri ve başlıkları, kullanıcının tercihlerinin daha iyi anlaşılabilmesi için kaydedilir. Tarayıcı ayarları aracığıyla 
Sayfa Geçmişi Sayfa geçmişi çerezleri, kullanıcıların hangi sırasıyla hangi siteleri ziyaret ettiğini takip etmek için kullanılır.  Tarayıcı ayarları aracığıyla

Sosyal Eklenti Takip Çerezleri

Bu tür çerezler, sosyal medya ağlarına üye olan veya olmayan kişilerin, pazar analizi ve ürün gelişimi amacıyla izlenmesi için kullanılır.

Çerez Türü Açıklama Çerezlerin Kontrolü
Facebook Bu tür çerezler, Facebook üyelerinin(veya üye olmayan kişilerin) pazar analizi ve ürün gelişimi amacıyla izlenmesini sağlar. Tarayıcı ayarları aracığıyla
Twitter Bu tür çerezler, sosyal medya ağlarına üye olan veya olmayan kişilerin, pazar analizi ve ürün gelişimi amacıyla izlenmesi için kullanılır. Tarayıcı ayarları aracığıyla

Analitik Çerezler

Analitik çerezler Site kullanımınız hakkında bilgi toplar ve Siteyi geliştirmemize yardımcı olur. Örneğin, bu tip çerezler, Site üzerinde en çok hangi sayfaların ziyaret edildiğini gösterir, Site içinde yaşanılan zorlukların kaydedilmesine yardımcı olur ve reklamlarımızın etkili olup olmadığını gösterir. Bu şekilde bir kişinin Siteyi nasıl kullandığından ziyade, genel eğilimin hangi yönde olduğunu anlarız.

Çerez Türü Açıklama Çerezlerin Kontrolü
Google analitikleri Bu tür çerezler tüm istatistiksel verilerin toplanmasını bu şekilde Sitenin sunumunun ve kullanımının geliştirilmesini sağlar. Google, bu istatistiklere toplumsal istatistikler ve ilgilere ilişkin veriler eklemek suretiyle, kullanıcıları daha iyi anlamamızı sağlar. //tools.google.com/dlpage/gaoptout

Pazarlama Çerezleri

Reklam çerezleri pazarlama amaçları ile kullanılır.

Çerez Türü Açıklama Çerezlerin Kontrolü
Reklam Davranışsal ve hedef odaklı reklamların ulaştırılması Tarayıcı ayarları aracığıyla 

6. Çerezleri Nasıl Kontrol Ederim?

İnternet tarayıcılarının çoğunluğu çerezlerin otomatik olarak kabul edileceği şekilde ayarlanmıştır. Bunula birlikte, yine internet tarayıcıların büyük çoğunluğunda çerezlerin engellenmesi veya cihazınıza yerleştirilmeden önce sizi uyarması gibi ayarları seçme imkânı tanınmaktadır.

Yukarıdaki seçeneklere ek olarak, ayarları etkinleştirerek, dilediğiniz zaman çerezleri reddedebilir, kabul edebilir veya kullandığınız Site üzerinden kaldırabilirsiniz. Çerezleri nasıl etkinleştireceğiniz, etkisizleştireceğiniz veya kaldıracağınıza ilişkin bilgiler Internet tarayıcısı sağlayıcısının internet sitesindeki Yardım ekranında yer almaktadır.

Ancak, Çerezlerin etkisizleştirilmesi veya kaldırılması halinde Sitelerin tüm özelliklerinin istenildiği şekilde çalışmayacağının farkında olmalısınız. Örneğin Sitedeki bazı kısımları ziyaret edemeyebilir veya Site üzerinde kişiselleştirilmiş verilere ulaşamayabilirsiniz.

Eğer Siteleri görüntülemek için farklı cihazlar kullanıyorsanız (bilgisayarınız, akıllı telefonunuz, tabletiniz vs.) tüm cihazlarınızın aynı çerez seçeneklerine göre ayarlandığından emin olmalısınız.

Eğer ziyaret ettiğiniz internet sitelerinden kalan çerezlerin hepsinin temizlenmesini istiyorsanız, aşağıdaki linkleri kullanarak, izleme çerezlerinin silinmesini sağlayan bu üç programı indirebilirsiniz.

7. Piksel Etiketleri

Sitede ziyaret ettiğiniz bazı sayfalar, tanıtım faaliyetlerimizi ve internet sitesi gelişimimizi destekleyen üçüncü kişilerle paylaşılabilecek olan bilgileri, takip pikselleri (clear gif olarakta adlandırılır) aracılığıyla toplayabilmektedir. Örneğin, internet reklamlarının etkili olabilmesi için, Sitelerimizi ziyaret eden kullanıcıların internet sitesi kullanım bilgileri üçüncü kişi reklam ajansımızla paylaşılabilir. Ancak takip pikselleri aracılığıyla toplanan bu bilgi kişiyi tanımlar nitelikte olmamakla birlikte kişisel bilgilerinizle eşleştirilebilir.

8. Bize Ulaşın

Çerez Politikasına ilişkin herhangi bir sorunuz olması halinde, lütfen aşağıdaki adresten bizimle iletişime geçiniz.

Lütfen e-posta iletişimlerimizin her zaman güvenli olmadığını göz önünde bulundurarak, gönderdiğiniz e-postaların kredi kartı bilgilerinizi ya da diğer özel bilgilerinizi içermediğinden emin olunuz.

 

 

MÜŞTERİ KİŞİSEL VERİLERİNİN İŞLENMESİNE İLİŞKİN AYDINLATMA METNİ

Kişisel verilerin korunması KİTAPSEÇ YAYINCILIK ELEKTRONİK NAKLİYE MAKİNA İNŞAAT TAAHHÜT SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ için önemli bir konudur. KİTAPSEÇ veri sorumlusu olarak, 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na (“KVKK”) uyum sağlanması için KVKK’nın öngördüğü ilkelere ve yükümlülüklere uygun hareket etmektedir.

Bu Aydınlatma Metni www.kitapsec.com internet sitesini (“İnternet Sitesi” veya “Site”) ve KitapSeç mobil uygulaması (“Mobil Uygulama”) aracılığıyla kişisel verisi işlenen ilgili kişileri (“Kullanıcı”) bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır.

VERİ KATEGORİLERİ VE ÖRNEK VERİ TÜRLERİ

KitapSeç tarafından işlenen kişisel verilere aşağıdaki tabloda yer verilmiştir:

Üye Müşteri Kişisel Verileri
Kimlik Bilgileri Ad, soyadı, doğum tarihi, cinsiyet, T.C. kimlik numarası
İletişim Bilgileri Cep telefonu, e-posta adresi, adres, posta kodu, sabit telefon
Ödeme Bilgileri Vergi dairesi, fatura bilgileri, ödeme yöntemi bilgileri
Üyelik Bilgileri Üyelik bilgisi, üyelik ID numarası, parola
Müşteri İşlem Bilgileri Satın alınan ürün/ler, alışveriş tutarı ve alışveriş tarihi dahil siparişe ilişkin bilgiler, ticari iletişim izni, faydalanılan kampanyalar/yarışmalar, kullanılan kuponlar
İşlem Güvenliği Bilgileri IP adresi, kullanıcı işlem kayıtları
Pazarlama Bilgileri İlgili kişinin verdiği ticari elektronik ileti iznine istinaden gönderilen pazarlama amaçlı sms, e-posta mesajları veya çağrı merkezi tarafından yapılan aramalar, çerez kayıtları, hedefleme bilgileri, alışkanlık ve beğenileri gösteren değerlendirmeler
Görsel ve İşitsel Veriler Çağrı merkezi görüşme kayıtları, ürün yorumları kısmına eklenen fotoğraflar
Hukuki İşlem Bilgileri Verilen hizmetin başlama ve bitiş zamanı, yararlanılan hizmetin türü, onay verdiği üyelik sözleşmesi, KitapSeç tarafından sunulan hizmetlerden faydalanılmasını sağlayan sair hukuki metinler ve sözleşmeler
Talep ve Şikâyet Bilgileri İlgili kişinin satın almış olduğu ürün veya hizmete ilişkin Site, Mobil Uygulama, sosyal medya hesapları veya çağrı merkezi üzerinden ilettiği şikâyet ve/veya talepler ile bu istemlerin değerlendirilmesi veya yönetimi sürecinde yapılan işlemlere ilişkin kayıtlar
Misafir Müşteri (Üye Olmadan Siteden Alışveriş Yapan Kullanıcı) Kişisel Verileri
Kimlik Bilgileri Ad, soyadı, doğum tarihi, T.C. kimlik numarası
İletişim Bilgileri Cep telefonu, e-posta adresi, adres, posta kodu, sabit telefon>
Ödeme Bilgileri Vergi dairesi, fatura bilgileri, ödeme yöntemi bilgileri>
Misafir Müşteri İşlem Bilgileri Satın alınan ürün/ler, alışveriş tutarı, alışveriş tarihi, çağrı merkezi görüşme kayıtları, ticari iletişim izni, faydalanılan kampanyalar, siparişe ilişkin bilgiler>
İşlem Güvenliği Bilgileri IP adresi
Pazarlama Bilgileri> İlgili kişinin verdiği ticari elektronik ileti iznine istinaden gönderilen pazarlama amaçlı sms, e-posta mesajları veya çağrı merkezi tarafından yapılan aramalar, çerez kayıtları, hedefleme bilgileri, alışkanlık ve beğenileri gösteren değerlendirmeler
Görsel ve İşitsel Veriler Çağrı merkezi görüşme kayıtları, ürün yorumları kısmına eklenen fotoğraflar
Hukuki İşlem Bilgileri Verilen hizmetin başlama ve bitiş zamanı, yararlanılan hizmetin türü, KitapSeç tarafından sunulan hizmetlerden faydalanılmasını sağlayan sair hukuki metinler ve sözleşmeler
Talep ve Şikâyet Bilgileri İlgili kişinin satın almış olduğu ürün veya hizmete ilişkin Site, Mobil Uygulama, sosyal medya hesapları veya çağrı merkezi üzerinden ilettiği şikâyet ve/veya talepler ile bu istemlerin değerlendirilmesi veya yönetimi sürecinde yapılan işlemlere ilişkin kayıtlar

KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENME AMAÇLARI VE DAYANILAN HUKUKİ SEBEPLER

KVKK’nın 5. maddesi kişisel veri işlemenin hukuki sebeplerini düzenlemektedir. Aşağıdaki tabloda, kişisel verilerin KitapSeç tarafından hangi amaçlar ve hukuki sebepler ile işlendiğine yer verilmektedir:

Müşteri Kişisel Verilerinin İşlendiği Süreçler
İşlenen Kişisel Veriler Kişisel Veri İşleme Amaçları Dayanılan Hukuki Sebep
Kimlik Bilgileri, İletişim Bilgileri, Ödeme Bilgileri, Üyelik Bilgileri, Müşteri İşlem Bilgileri, İşlem Güvenliği Bilgileri, Pazarlama Bilgileri, Görsel ve İşitsel Veriler, Hukuki İşlem Bilgileri, Talep ve Şikâyet Bilgileri KitapSeç tabi olduğu yürürlükteki kanunlardan kaynaklanan yükümlülüklerin yerine getirilmesi (örneğin, yasal bilgilendirme ve bildirimlerle ilgili olarak müşteriler ile iletişime geçilmesi). Kişisel veri işlemenin kanunlarda açıkça öngörülmüş olması (KVKK md. 5/2-a)
Kimlik Bilgileri, İletişim Bilgileri, Üyelik Bilgileri, İşlem Güvenliği Bilgileri, Hukuki İşlem Bilgileri Üye bilgilerinin doğrulanması; üyelik işlemlerinin gerçekleştirilmesi. Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması (KVKK md. 5/2-c)
Kimlik Bilgileri, İletişim Bilgileri, Ödeme Bilgileri, Üyelik Bilgileri, Müşteri İşlem Bilgileri Siparişlerin alınması, yönetilmesi ve sipariş durumunun takibinin sağlanması; siparişe ilişkin ödemelerin gerçekleştirilmesi ve faturaların düzenlenmesi; sipariş teslimat süreçlerinin yönetilmesi.
Kimlik Bilgileri, İletişim Bilgileri, Ödeme Bilgileri, Üyelik Bilgileri, Müşteri İşlem Bilgileri, İşlem Güvenliği Bilgileri, Görsel ve İşitsel Veriler Satış ve satış sonrası destek süreçlerinin yürütülmesi.
Kimlik Bilgileri, İletişim Bilgileri, Ödeme Bilgileri, Üyelik Bilgileri, Müşteri İşlem Bilgileri, İşlem Güvenliği Bilgileri, Pazarlama Bilgileri, Görsel ve İşitsel Veriler, Hukuki İşlem Bilgileri, Talep ve Şikâyet Bilgileri Yetkili kurum veya kuruluşların Şirketimizden talepte bulunması ya da bu kurumlara bildirim yapmamızın öngörüldüğü durumlarda hukuki yükümlülüklerimizin yerine getirilmesi (örneğin, hukuka aykırı işlem şüphesi taşıyan bir işleme dair bir kamu kurumunun talepte bulunması durumunda bilgilerinizin paylaşılması); yürürlükteki elektronik ticaret mevzuatı ve tüketicinin korunması mevzuatı başta olmak üzere ilgili mevzuatlardan kaynaklanan hukuki yükümlülüklerin yerine getirilmesi (örneğin, yasal bilgilendirme ve ürün güvenliği bildirimleri ilgili olarak müşteriler ile iletişime geçilmesi). Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için veri işlemenin zorunlu olması (KVKK md. 5/2-ç)
Kimlik Bilgileri, İletişim Bilgileri, Ödeme Bilgileri, Üyelik Bilgileri, Müşteri İşlem Bilgileri, İşlem Güvenliği Bilgileri, Pazarlama Bilgileri, Görsel ve İşitsel Veriler, Hukuki İşlem Bilgileri, Talep ve Şikayet Bilgileri Olası bir uyuşmazlık ya da kullanım koşullarına aykırılık durumunda haklarımızın korunabilmesi ve kullanılması ile hukuki süreçlerin yürütülmesi; Siteye ve Mobil Uygulamaya erişim ve kullanım kapsamında şüpheli/usulsüz/hukuka aykırı işlemlerin tespiti; bu doğrultuda müşterilerimizin ve Şirketimizin haklarının korunması. Bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması (KVKK md. 5/2-e)
Üyelik Bilgileri, İletişim Bilgileri, Müşteri İşlem Bilgileri, Pazarlama Bilgileri Kullanıcıların Site/Mobil Uygulamayı nasıl kullandıkları ve etkileşimde bulundukları hakkında bilgi edinilmesi; bu sayede kullanıcı deneyiminin, platform içeriklerinin ve işleyişlerinin iyileştirilmesi ve geliştirilmesi. İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması (KVKK md. 5/2-f)
Kimlik Bilgileri, İletişim Bilgileri, Ödeme Bilgileri, Üyelik Bilgileri, Müşteri İşlem Bilgileri, İşlem Güvenliği Bilgileri, Görsel ve İşitsel Veriler, Hukuki İşlem Bilgileri, Talep ve Şikayet Bilgileri Site/Mobil Uygulama kullanımı kapsamındaki sorun/hataların tespit edilmesi ve önlenmesi; iş faaliyetlerimizin incelenmesi ve denetlenmesi; talep, soru ve şikayetlerin alınması ile sonuçlandırılması; ürün, hizmet ve kullanıcı deneyiminin geliştirilmesi ve iyileştirilmesine yönelik çalışmaların yürütülmesi, kullanıcı memnuniyetinin sağlanması amacıyla anket ve benzeri beğeni/talep/şikayet tespit yöntemleri kullanılarak iletişim kurulması; hesabınıza tanımlanan hediye çeklerinin ve indirim kuponlarının işleme alınması.
Kimlik Bilgileri, İletişim Bilgileri Açık rızanızın bulunması halinde kampanya, fırsat ve çözümlerden haberdar olmanız için tarafınızla iletişime geçilmesi (İletişim izin tercihlerinizi Site’nin “Üyelik Bilgilerim” alanından her zaman kolayca değiştirebilirsiniz.) İlgili kişinin açık rızasının bulunması (KVKK md. 5/1)
Misafir Müşteri Kişisel Verilerinin İşlendiği Süreçler
İşlenen Kişisel Veriler Kişisel Veri İşleme Amaçları Dayanılan Hukuki Sebep
Kimlik Bilgileri, İletişim Bilgileri, Ödeme Bilgileri, Müşteri İşlem Bilgileri, İşlem Güvenliği Bilgileri, Pazarlama Bilgileri, Görsel ve İşitsel Veriler, Hukuki İşlem Bilgileri, Talep ve Şikâyet Bilgileri KitapSeç tabi olduğu yürürlükteki kanunlardan kaynaklanan yükümlülüklerin yerine getirilmesi (örneğin, yasal bilgilendirme ve bildirimlerle ilgili olarak müşteriler ile iletişime geçilmesi). Kişisel veri işlemenin kanunlarda açıkça öngörülmüş olması (KVKK md. 5/2-a)
Kimlik Bilgileri, İletişim Bilgileri, Ödeme Bilgileri, Üyelik Bilgileri, Müşteri İşlem Bilgileri, İşlem Güvenliği Bilgileri, Görsel ve İşitsel Veriler Siparişlerin alınması, yönetilmesi ve sipariş durumunun takibinin sağlanması; siparişe ilişkin ödemelerin gerçekleştirilmesi ve faturaların düzenlenmesi; sipariş teslimat süreçlerinin yönetilmesi; satış ve satış sonrası destek süreçlerinin yürütülmesi. Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması (KVKK md. 5/2-c)
Kimlik Bilgileri, İletişim Bilgileri, Ödeme Bilgileri, Üyelik Bilgileri, Müşteri İşlem Bilgileri, İşlem Güvenliği Bilgileri, Pazarlama Bilgileri, Görsel ve İşitsel Veriler, Hukuki İşlem Bilgileri, Talep ve Şikâyet Bilgileri Yetkili kurum veya kuruluşların Şirketimizden talepte bulunması ya da bu kurumlara bildirim yapmamızın öngörüldüğü durumlarda hukuki yükümlülüklerimizin yerine getirilmesi (örneğin, hukuka aykırı işlem şüphesi taşıyan bir işleme dair bir kamu kurumunun talepte bulunması durumunda bilgilerinizin paylaşılması); yürürlükteki elektronik ticaret mevzuatı ve tüketicinin korunması mevzuatı başta olmak üzere ilgili mevzuatlardan kaynaklanan hukuki yükümlülüklerin yerine getirilmesi (örneğin, yasal bilgilendirme ve ürün güvenliği bildirimleri ilgili olarak müşteriler ile iletişime geçilmesi). Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için veri işlemenin zorunlu olması (KVKK md. 5/2-ç)
Kimlik Bilgileri, İletişim Bilgileri, Ödeme Bilgileri, Müşteri İşlem Bilgileri, İşlem Güvenliği Bilgileri, Pazarlama Bilgileri, Görsel ve İşitsel Veriler, Hukuki İşlem Bilgileri, Talep ve Şikâyet Bilgileri Olası bir uyuşmazlık ya da kullanım koşullarına aykırılık durumunda haklarımızın korunabilmesi ve kullanılması ile hukuki süreçlerin yürütülmesi; Siteye ve Mobil Uygulamaya erişim ve kullanım kapsamında şüpheli/usulsüz/hukuka aykırı işlemlerin tespiti; bu doğrultuda müşterilerimizin ve Şirketimizin haklarının korunması. Bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması (KVKK md. 5/2-e)
İletişim Bilgileri, Müşteri İşlem Bilgileri, Pazarlama Bilgileri Kullanıcıların Site ve Mobil Uygulamayı nasıl kullandıkları ve etkileşimde bulundukları hakkında bilgi edinilmesi; bu sayede kullanıcı deneyiminin, platform içeriklerinin ve işleyişlerinin iyileştirilmesi ve geliştirilmesi. İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması (KVKK md. 5/2-f)
Kimlik Bilgileri, İletişim Bilgileri, Ödeme Bilgileri, Müşteri İşlem Bilgileri, İşlem Güvenliği Bilgileri, Görsel ve İşitsel Veriler, Hukuki İşlem Bilgileri, Talep ve Şikâyet Bilgileri Site/Mobil Uygulama kullanımı kapsamındaki sorun/hataların tespit edilmesi ve önlenmesi; iş faaliyetlerimizin incelenmesi ve denetlenmesi; talep, soru ve şikayetlerin alınması ve sonuçlandırılması; ürün, hizmet ve kullanıcı deneyiminin geliştirilmesi ve iyileştirilmesine yönelik çalışmaların yürütülmesi; kullanıcı memnuniyetinin sağlanması amacıyla anket ve benzeri beğeni/talep/şikayet tespit yöntemleri kullanılarak iletişim kurulması; ; hesabınıza tanımlanan hediye çeklerinin ve indirim kuponlarının işleme alınması.
Kimlik Bilgileri, İletişim Bilgileri Açık rızanızın bulunması halinde kampanya, fırsat ve çözümlerden haberdar olmanız için tarafınızla iletişime geçilmesi (İletişim izin tercihlerinizi ticari elektronik ileti yönetim sistemi (İYS) üzerinden veya size iletilen ticari iletinin içerisinde bulunan ret hakkınızı kullanarak her zaman kolayca değiştirebilirsiniz.) İlgili kişinin açık rızasının bulunması (KVKK md. 5/1)

KİŞİSEL VERİLERİ ELDE ETME YÖNTEMLERİ

KitapSeç kişisel verileri, İnternet Sitesi, Mobil Uygulama, çağrı merkezi ve e-posta gibi elektronik kanallar üzerinden tamamen otomatik ve kısmen otomatik yöntemlerle elde etmektedir. Belirli durumlarda veriler fiziki ortamda, veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla otomatik olmayan yöntemlerle de elde edilmektedir (örneğin, bize posta kanalıyla belge iletmeniz halinde).

KİŞİSEL VERİLERİN KİMLERE VE HANGİ AMAÇLA AKTARILACAĞI

KitapSeç kişisel verileri yalnızca işbu Aydınlatma Metninde belirtilen amaçlar doğrultusunda ve KVKK’nın 8. ve 9. maddelerine uygun olarak aktarmaktadır.

Aktarılan Kişisel Veriler Aktarımın Amacı Alıcı Grubu Dayanılan Hukuki Sebepler
Kimlik Bilgileri, İletişim Bilgileri, Ödeme Bilgileri, Üyelik Bilgileri, Müşteri İşlem Bilgileri, İşlem Güvenliği Bilgileri, Pazarlama Bilgileri, Pazarlama Bilgileri, Görsel ve İşitsel Veriler, Hukuki İşlem Bilgileri, Talep ve Şikâyet Bilgileri Yetkili kişi, kurum veya kuruluşların Şirketimizden talepte bulunması ya da bu kurumlara bildirim yapılmasının hukuki yükümlülüklerimiz çerçevesinde gerekli olduğu durumlarda bilgi paylaşımı yapılması. Yetkili kişi, kurum ve kuruluşlar Kişisel veri işlemenin kanunlarda açıkça öngörülmüş olması (KVKK md. 5/2-a)
Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için veri işlemenin zorunlu olması (KVKK md. 5/2-ç)
Kimlik Bilgileri, İletişim Bilgileri, Müşteri İşlem Bilgileri Siparişe konu ürünün hazırlanması, teslim edilebilmesi ve sipariş yönetiminin sağlanması. KitapSeç ile iş birliği yapan satıcılar ve kargo şirketleri Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması (KVKK md. 5/2-c)
Kimlik Bilgileri, İletişim Bilgileri, Üyelik Bilgileri, Müşteri İşlem Bilgileri, Pazarlama Bilgileri, Pazarlama Bilgileri, Talep ve Şikâyet Bilgileri KitapSeç grup şirketleri politika ve kurallarına uyumluluğun sağlanması, denetim ve raporlama süreçlerinin yürütülmesi, ürün ve hizmetlerin geliştirilmesi ve iyileştirilmesi, daha iyi bir alışveriş deneyiminin sağlanması ve Üye Müşteri/Misafir Müşteri memnuniyetinin ve bağlılığının arttırılmasına yönelik faaliyetlerin yürütülmesi, bu amaçlarla üçüncü taraflarla iş birliği kurulması. Şirketimizin hizmet sağlayıcıları ve iş ortakları Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması (KVKK md. 5/2-c)
İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması (KVKK md. 5/2-f)
Kimlik Bilgileri, İletişim Bilgileri, Ödeme Bilgileri, Üyelik Bilgileri, Müşteri İşlem Bilgileri, İşlem Güvenliği Bilgileri, Pazarlama Bilgileri, Pazarlama Bilgileri, Görsel ve İşitsel Veriler, Hukuki İşlem Bilgileri, Talep ve Şikâyet Bilgileri Üçüncü taraflardan ürün/hizmet desteği alınması (örneğin, e-posta gönderilebilmesi için destek alınan altyapı sağlayıcısı ile iş birliği kurulması). Tedarikçiler, iş ortakları, yetkili ödeme kuruluşları

Üye Müşteri ve Misafir Müşterilerin KitapSeç kurumsal Whatsapp hattı üzerinden ulaşması halinde, Whatsapp platformunun yurt dışından sunulan bir hizmet olması dolayısıyla, kişisel veriler yurt dışına gönderilmiş olacaktır. Üye Müşteri ve Misafir Müşterilerin kişisel verilerini Whatsapp kullanmak suretiyle yurt dışına göndermek istememesi halinde, KitapSeç sunduğu diğer iletişim imkanlarını kullanabilecektir.

İLGİLİ KİŞİLERİN KİŞİSEL VERİLERİ ÜZERİNDEKİ HAKLARI

KVKK’nın 11. maddesi uyarınca kişisel verilerinizin işlenmesine ilişkin belirli haklara sahipsiniz. Sahip olduğunuz haklar aşağıda sıralanmaktadır:


1. Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,
2. Kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
3. Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
4. Kişisel verilerinizin yurt içinde veya yurt dışında aktarıldığı 3. kişileri bilme,
5. Kişisel verileriniz eksik veya yanlış işlenmişse bunların düzeltilmesini isteme,
6. KVKK’nın 7. maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme,
7. Kişisel verilerinizin KVKK’nın 7. maddesi kapsamında silinmesi veya yok edilmesi ve kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesine ilişkin taleplerinizin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
8. Kişisel verilerinizin münhasıran otomatik sistemler ile analiz edilmesi nedeniyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
9. Kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme.
 

Kişisel verileriniz üzerindeki haklarınızı kullanmak amacıyla; KitapSeç internet sitesi, mobil uygulaması ve mobil sitesi içindeki “Hesabım” bölümünden hesabınıza erişebilir ve gerekli değişiklik, güncelleme ve/veya silme gibi işlemleri yapabilirsiniz.

KitapSeç tarafından işletilen elektronik ticaret platformlarının web sitesi veya mobil uygulamasında yer alan “Başvuru Formu”’nda belirtilen aşağıdaki yöntemlerle başvurunuzu yapabilir ve haklarınızı kullanabilirsiniz.

  • Talebinizi, sistemlerimizde kayıtlı e-posta adresinizi kullanarak bilgi@kitapsec.com adresine,
  • Talebinizi, kayıtlı elektronik posta (KEP) adresiniz aracılığıyla dogusplanet@hs01.kep.tr adresine güvenli elektronik imza veya mobil imza aracılığıyla,
  • Talebinizi, kimliğinizi tevsik edici belgeleri de ekleyerek yazılı olarak, Huzur Mah. Maslak Ayazağa Cad. 4B Sarıyer / İSTANBUL 34396 adresine

gönderebilirsiniz.
 

Taleplerinizi ayrıca, Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ’de belirtilen diğer yöntemleri de kullanarak bize iletebilirsiniz.

a. Çerez (Cookie) Kullanımı

KitapSeç tarafından www.kitapsec.com sitesinde çerezler kullanılmaktadır. Çerez Politikası’nda web sitemizde kullanılan çerezlere, bu çerezlerin kullanım amaçlarına ve çerezlerin hangi sürelerle aktif olduklarına yer verilmiştir. Çerez kullanımımız hakkında detaylı bilgi için lütfen Çerez Politikası’nı inceleyiniz.

b. Aydınlatma Metninde Yapılacak Değişiklikler

KitapSeç, işbu Aydınlatma Metninde her zaman değişiklik yapabilir. Bu değişiklikler, değiştirilmiş yeni Aydınlatma Metninin yayınlanmasıyla birlikte derhal geçerlilik kazanır. İşbu Aydınlatma Metnindeki değişikliklerden haberdar olmanız için, tarafınıza gerekli bilgilendirme yapılacaktır.

 

Güncellenme Tarihi: Aralık 2023

BAŞA DÖN