Ara
24 Saatte Kargoda
Siparişleriniz aşağıda belirtilen şartlar dâhilinde, 24 saat içinde ilgili kargo firmasına teslim edilmektedir.
Hafta içi saat 17.00'ye kadar verilen siparişlerde geçerlidir. Cumartesi-Pazar ve resmi tatil günlerinde alınan siparişlerde geçerli değildir. Saat 17.00'den sonra verilen; ödemesi veya onayı 17.00'den sonra yapılan siparişler ertesi gün işleme alınır. Sepetteki tüm ürünlerin "24 Saatte Kargoda" taahhütüne sahip olması gerekmektedir.

Stoklu ürünlerde, sonradan tespit edilecek ürün kusurları sebebiyle gecikme yaşanabilir.
İade veya iptal gibi işlemler sebebiyle düzenlenen siparişlerde geçerli değildir.
24 saat içinde kargo firmasına verilen siparişlerin adrese teslim süresi, kargo firmasına ve teslimat adresine göre değişebilmektedir.
Mücbir sebep halleri saklıdır. KitapSeç bu taahhütte değişiklik yapma hakkını saklı tutar.
Satıcı Puanı: 9,9
Kitapsec.com müşterileri tarafından verilen zamanında gönderim, paketleme ve genel alışveriş deneyimi puanlarına göre satıcı puanı hesaplanmaktadır. Değerlendirmeler son 6 ay içerisinde yapılan değerlendirme sayısını vermektedir.

Toplumsal Tarih Dergisi Sayı: 254 Tarih Vakfı Yurt Yayınları - Toplumsal Tarih Dergi

%10
9.90 TL
8.91 TL
Bu ürün tedarik aşamasındadır
Mağaza : KitapSeç
9,9
Yayınevi / Marka : Tarih Vakfı Yurt Yayınları
Yazar : Kolektif
ISBN : 3990000018263
Kazancınız : 0.99 TL
Kazanacağınız Puan : 8 Puan
Sayfa Sayısı : 96
Kitap Ebatı : 19x27
Bugün Ziyaret : 2 kişi bu ürüne baktı
Kargo İndirimi : 590 TL üzeri Kargo BEDAVA
Tedarik Süresi : Yaklaşık 2 İş Günü
Bu ürün size KitapSeç tarafından gönderilecektir

Toplumsal Tarih Şubat sayısında Nevra Necipoğlu ve Çiğdem Kafescioğlu`nun editörlüğünü yaptığı dosyayla, Bizans`tan bu yana İstanbul`un belleğini kaydeden Ayasofya`ya sayfalarını açıyor. Giriş yazısının başlığı, dosyanın hazırlanma amacını içinde taşıyor: &`;Ayasofya: Kimlik, Hafıza ve Mekân Üzerine Binbeşyüz Yıllık Bir Tartışma”

Buket Kitapçı Bayrı, Hayrettin Yücesoy, Gülru Necipoğlu ve Edhem Eldem`in yazıları yapının tarihsel ve fiziksel olarak geçirdiği değişimi, yüklendiği simgesel anlamdaki dönüşümü farklı açılardan incelerken, Zeynep Ahunbay da bir dünya mirası olan Ayasofya`daki koruma sorunlarının üzerinde duruyor.

Dosya dışı sayfalarda Stefo Benlisoy, &`;Patrik III. Yuvakim ve Anadolulu Ortodokslar” başlıklı yazısıyla Anadolulu Ortodoksların Patrikhane seçimlerinde neden iki dönem patrik seçilen III. Yuvakim`i destekledikleri sorusunu ortaya atıyor ve bu soruya, sınıfsal ve etnik meseleleri ve Ortodoks ruhban hiyerarşisindeki sorunları göz önünde tutarak cevap arıyor.

&`;İstanbul`da Rus Arkeoloji Enstitüsü (1897-1914)” başlıklı yazısında Pınar Üre 19. yüzyılda kurulan ve Osmanlı ülkesinde arkeoloji alanında önemli işler yapan Rus enstitüsünün emperyal bir amaçla kuruluşunu, faaliyetlerine hangi motivasyonun yön verdiğini ve bu faaliyetlerin sonuçlarını anlatıyor.

Nurçin İleri &`;Geç Dönem Osmanlı İstanbul`unda Kent ve Sokak Işıkları” başlıklı yazısında 19. yüzyılın ikinci yarısından itibaren, kamu güvenliği ve ahlakının temini gerekçesiyle İstanbul`da başlatılan sokak aydınlatma çalışmalarını ve bu konuyla bağlantılı diğer sorunları ele alıyor.

Oğuz Tekin &`;Trabzon Müzesi`nden Bizans Terazi Ağırlığı” başlıklı yazısında, müze koleksiyonunda yer alan ve 6-7. yüzyıla tarihlenen bir örnekten yola çıkarak, Bizans terazi ağırlıklarının teknik özelliklerini ve kullanım alanlarını kronolojik bir öyküyle aktarıyor.

Zerrin İren Boynudelik ve Emine Önel Kurt &`;Günlük Hayatı Resmetmek” dizisinde bu kez, simyacılar ve doktorların Avrupa resminde hangi sahnelerle tasvir edildiğini Cornelis Bega, Egbert van Heemskerck, David Teniers ve Jan Steen`in tablolarıyla anlatıyor.

Her şay olduğu gibi Toplumsal Tarih`in Şubat sayısında Edhem Eldem`in &`;L`illustration`dan Seçmeler”i ve Emel Seyhan`ın &`;Osmanlı Basınında Yüz Yıl Önce Bu Ay” sayfaları yer alıyor. Ayrıca &`;Güncel” sayfalarında Süheyla Yıldız`ın &`;50. Yılında Bir Sürgünün Bilançosu: 1964 Rum Sürgünü Konferansı`nın Ardından”, Berat Seçkin`in &`;I. Dünya Savaşında İttifak Cephesinde Savaş ve Propaganda”, Nalan Balcı`nın &`;Birinci Dünya Savaşı`na Katılan Ülkelerden Mesaj Var” Projesinden İzlenimler” başlıklı değerlendirme yazılarını okuyabilirsiniz. &`;Tarih Vakfı`ndan Haberler” sayfasında geçtiğimiz ay öne çıkan etkinlikler ve çalışmalardan haberdar olabilirsiniz.

Bu Ürüne Bakanlar Bunlarada Baktı
Kategoriye Ait En Çok Satan Ürünler
Kategoriler