Bu ürün size
KitapSeç
KİTAPSEÇ PAZARYERİ
Tüm satıcılarımız Kitapseç hizmet standartlarını garanti eder. |
Ücretsiz İade |
Hızlı Teslimat |
Müşteri Desteği |
|
|
Satıcı: KitapSeç
Satıcı Ünvanı: ADRES7 Elektronik Ticaret ve Bilişim Hizmetleri Anonim Şirketi
İletişim: Satıcıların iletişim e-posta adresi kitapsec tarafından kayıt altındadır. |
tarafından gönderilecektir.
Terazi Aylık Hukuk Dergisi Sayı:37 Eylül 2009 Seçkin Yayınevi
Bir aylık keyifli bir çalışma sonucunda 37’nci sayımızla sizlerin karşısındayız. Yayın Kurulu olarak yeni sayıları sizlere sunma arzumuz ilk günün heyecanıyla devam ediyor.
Dergimizde mevzuatımızdaki gelişmeleri yakından takip ediyor ve hızlı bir şekilde sizlere aktarmaya gayret ediyoruz. Bunun yanında, AB ve ABD hukuk uygulamalarının da, iç hukukumuzun gelişmesinde çok önemli bir yeri olduğunu düşünüyoruz.
Bu doğrultuda, başta üyelik görüşmelerini yürüttüğümüz Avrupa Birliği ülkeleri olmak üzere, diğer ülkelerdeki hukuk sistemlerini irdeleyen yazılara, öncelikle yer vermeye çalışıyoruz.
Bu sayımızda da, “karşılaştırmalı hukuk” alanında sayabileceğimiz, Mustafa Taşkın’ın, “Fransız Hukukunda Jüri Sistemi” başlıklı ve “Hakemli Makalesi”, Abdülbaki Doğan’ın “Avrupa Cezaevi Kuralları Perspektifinden Cezaevlerimizin Sorunları” başlıklı yazısı ve Mustafa Aksu’nun “AB Parlamentosu ve Konseyinin Bilgisayar Programlarının Hukuki Korunmasına Dair Yönergesi” başlıklı yazısını ilginize sunuyoruz.
Köşe yazarlarımız;
Galip Doğan, bir önceki sayımızda, Mustafa Reşit Paşa ve “Islahat Fermanı” ile başlattığı çalışmasını, bu sayımızda, “Tanzimat’ın ‘Üç Büyükleri’nden ikincisi, Reşit Paşa’nın yetiştirmesi Âli Paşa”yı tanıtan yazısıyla ve “Islahat fermân-ı hümâyûnu suretidir” başlıklı metinle sürdürüyor.
Mehmet Akif Tutumlu ise, usul hukuku tartışmasında bu kez, oldukça karışık bir konu olan ve “Arapça isim kökenli illet’den gelen bir sözcük olup; sebep, bahane, gösterme gibi anlamlara sahip olan “Ta’lil”i, “Bononun Düzenlenme Nedeninin Değiştirilmesinde (Tek ve Çift Taraflı Ta’lilinde) İspat Yükü” başlıklı yazısıyla ele alıyor.
Karşılaştırmalı hukuk alanındaki yazılara ve tarihsel belgelere yer vermeyi sürdüreceğiz; bu çalışmaları hukuk kültürümüzün kökleşmesi için önemli görüyoruz. (Önsöz'den)
Konu Başlıkları
Z. Özen İNCİ:5237 Sayılı Türk Ceza Kanununa Göre Ceza Sorumluluğunu Kaldıran Nedenlerde Sınırın Aşılması (TCK M. 27)
Coşkun ÖZBUDAK:Anayasa Mahkemesi: "Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması Kararı Temyiz Edilemez
Mustafa AKSU: Avrupa Birliği Parlamentosu ve Konseyinin Bilgisayar Programlarının Hukuki Korunmasına Dair Yönergesi (2009)
Abdülbaki DOĞAN:Ceza İnfaz Hukuku, Ceza İnfaz Kurumları, Hükümlü, Cezaevi Koşulları, Avrupa Cezaevi Kuralları
Mustafa TAŞKIN:Fransız Yargı Sisteminde Jüri
Ertan İREN:İş Güvencesinin Uygulama Koşullarından Altı Aylık Kıdemin Hesabında Dikkat Edilecek Hususlar
Seyfullah ÇAKMAK:Sosyal Hizmet Uzmanının Sosyal İnceleme Raporu Düzenlenmesi İçin Görevlendirilmesi ve Ücret Takdiri
Osman ATALAY:Şartlı Erteleme ve Şartlı Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması Kararının İnfazı
Nurullah TEKİN:Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal, İthal ve İhraç Etmek ile Satmak, Satın Almak, Kabul Etmek ve Bulundurmak Suçları
Terazinin Dengesi – Remzi ÖZMEN:İmam–Hatip Yönetmeliğini Yenilemek...
Medeni Usul Hukuku Uygulamaları – Hakim Mehmet Akif TUTUMLU:Bononun Düzenleme Nedeninin Değiştirilmesinde (Tek ve Çift Taraflı Ta’lilinde) İspat Yükü
Hukuk Tarihimizden Portreler – Av. Galip DOĞAN: Âli Paşa (1815– 1861)
Bir Belge – Tanzimat Fermanı
Pratik Bilgiler – İş Kanuna Göre Çeşitli Nedenlerle İşten Ayrılan ve Tekrar İşe Alınan İşçilerin Yıllık Ücretli İzin Yönünden Kıdemi
Bir Görüş – Anayasa Mahkemesi: “Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması Kararı Temyiz Edilemez”
Hukukçular İçin Muhasebe ve Vergi Uyuşmazlıkları – YMM. Rüknettin KUMKALE:İhtirazi Kayıt – Soru–Cevap (Anonim Şirketlerde Sorumluluk)
Yargı Kararları