Kategoriler KPSS Kitapları AGS Kitapları Yayınevleri Yazarlar Banka Hesaplarımız İletişim Formu Hakkımızda Sipariş Takibi
ARA

Temsilden Anlama Metaforik Düşüncenin İzinde Kopernik Kitap

Temsilden Anlama Metaforik Düşüncenin İzinde Kopernik Kitap | 9786257369398
Üretici Liste Fiyatı: 125.00 TL
Kitapseç Fiyatı:93.75 TL
ISBN / BARKOD
:
9786257369398
Yayınevi / Marka
:
Yazar
:
Kazancınız
:
31.25 TL
Kazanacağınız Puan
:
93 Puan
Sayfa Sayısı
:
132
Kitap Ebatı
:
14x21
Kargo İndirimi
:
690 TL üzeri Kargo BEDAVA
Tedarik Süresi
:
En geç 30 Mart Pazar gününe kadar

Temsilden Anlama Metaforik Düşüncenin İzinde Kopernik Kitap

Mitolojik dönemde söz ile varlık birdi. Felsefenin doğuşuyla beraber bu birlik kırıldı. Söz varlıktan, onu temsil etmek üzere ayrıldı. Temsile en uygun dil, kuramsal dil olarak kabul edildi. Dil Orta Çağ’a ulaşıp da daha geniş bir alanı “uygun” bir şekilde temsil etmek zorunda kalınca, “uygun dil” de çerçevesini, edebi dili ve onun sembolik parçası olan metaforları içine alacak kadar genişletti.
Aydınlanma projesi metafiziği felsefeden elemek istediğinde ise, çerçeve tekrar daraldı; metaforlar dışarıda kaldı. Analitik Okul metaforları aynı sebepten dışarıda tutmaya devam ederken Kıta Avrupa düşüncesi akan gerçekliği metaforik anlatımın imkanlarıyla tasavvur etti.

Elinizdeki kitap metaforun tarihsel bir panoramasını örneklerle sunarken şu tespiti yapar: Metafordan kaçmak, meşruiyetinin en çok tartışıldığı dönemlerde bile mümkün gözükmez. Bunu fark ettiğimizde metaforun ne işe yaradığını tekrar düşünmeye başlarız. Metafor dili mi süsler, anlatımı mı kolaylaştırır, iletişime boyut mu açar? Bu çalışma metaforu, tüm bu işlevlerin ötesinde düşüncenin aracı olarak sunar. Yani felsefe bir ağaca, toplum bir saate, zaman bir nehre, belagatin değil, fasih düşüncenin gereği olarak benzetilir. Zira biz bir şeye önce anlam verip, anlamı sonra kelimeye dönüştürüp, ardından keyfi olarak başka bir kelimeye aktarmayız. Biz bir şeyi, henüz onunla karşılaştığımız anda başka bir şey olarak da görürüz. Şey, anlam ve kelime tek bir noktadır. Bu nokta yazıya ulaşıp da, şey, anlam ve kelimelere tekrar temas etmek üzere açıldığında sürekli dönen, bu biteviye hareketle genişleyen bir daire doğar.

Bu Ürüne Bakanlar Bunlarada Baktı

1

Heidegger Sarkacı Zeynep Kot Tan Ketebe Yayınları
Heidegger Sarkacı Ketebe Yayınları 194.00 TL135.80 TL
Bu Ürün Bugün 2 defa
Ziyaret Edilmiştir...
Kategoriye Ait En Çok Satan Ürünler
2
Ermiş İndigo Kitap Ermiş İndigo Kitap
55.00 TL 33.00 TL
2029 adet Satıldı
3
Komünist Manifesto Can Yayınları Komünist Manifesto Can Yayınları
120.00 TL 78.00 TL
1321 adet Satıldı
4
Göğü Delen Adam Ayrıntı Yayınları Göğü Delen Adam Ayrıntı Yayınları
140.00 TL 98.00 TL
1294 adet Satıldı
5
İdeal Devlet Hasan Ali Yücel Klasikleri İdeal Devlet Hasan Ali Yücel Klasikleri
86.00 TL 51.60 TL
1221 adet Satıldı
8
Mutlu Olma Sanatı Arthur Schopenhauer Can Yayınları Mutlu Olma Sanatı Arthur Schopenhauer Can Yayınları
90.00 TL 58.50 TL
756 adet Satıldı
9
Eğitim Felsefesi Say Yayınları Eğitim Felsefesi Say Yayınları
300.00 TL 234.00 TL
698 adet Satıldı
10
İyinin ve Kötünün Ötesinde Hasan Ali Yücel Klasikleri İyinin ve Kötünün Ötesinde Hasan Ali Yücel Klasikleri
88.00 TL 52.80 TL
667 adet Satıldı
BAŞA DÖN