Kategoriler KPSS Kitapları AGS Kitapları Yayınevleri Yazarlar Banka Hesaplarımız İletişim Formu Hakkımızda Sipariş Takibi
ARA

Tekanlamlılık Otonom Yayıncılık

Tekanlamlılık Otonom Yayıncılık | 9786057872197
Üretici Liste Fiyatı: 580.00 TL
Kitapseç Fiyatı:435.00 TL
ISBN / BARKOD
:
9786057872197
Yayınevi / Marka
:
Yazar
:
Kazancınız
:
145.00 TL
Kazanacağınız Puan
:
435 Puan
Sayfa Sayısı
:
296
Kitap Ebatı
:
14x21
Kargo İndirimi
:
690 TL üzeri Kargo BEDAVA
Tedarik Süresi
:
En geç 19 Nisan Cumartesi gününe kadar

Tekanlamlılık Otonom Yayıncılık

Tanrı ile pire bir ve aynı anlamda olabilir mi?
Bu soru karşısında ortaçağ kiliselerinden yükselen itiraz seslerini duyar gibiyiz. Hem Tanrı’nın aşkın ve ayrıcalıklı bir konumu olmalı hem de farklı doğalarımız olmasına rağmen onun bilgisine erişmeliyiz, ne de olsa varlığının ispatı şart. Ama bu nasıl olabilir? Ortaçağda bu soruya kimi tekanlamlılık kimi de çokanlamlılık üzerinden yanıt vermeye çalıştı fakat problem derinleşerek devam etti. Tarihsel olarak kazanan ise, orta yolcu analojik yöntem oldu. Yani kısaca şu denildi: Yaratılan olarak pire yaratan Tanrı’ya benzeyecek ama yaratan Tanrı yaratılan pireye benzemeyecek.
Ortaçağı meşgul eden bu teolojik problem, ne oldu da, tekillik ve fark felsefesinin düşünülmesi için bir olanak haline geldi?
İşte bu derleme, tam da tekanlamlılığı, bu tartışmada hapsolduğu teolojik anlamdan özgürleştirerek, felsefi ve politik bir kavram olarak yeniden düşünmek için hazırlanmıştır. Farkı, özdeşliğe, analojiye ve benzerliğe tabi kılmadan, farklar arasındaki ilişkiyi hiyerarşiye sokmadan ve farkları birbirlerine indirgemeden nasıl düşünebiliriz? Diğer bir deyişle farkın anlamını, onu üst bir cinsin, kimliğin, kategorinin hükmü altında dile getirmeden, hareketin, kaosun içerisindeki dinamik ve yaratıcı değerini koruyarak nasıl ifade edebiliriz? Tekanlamlılık düşünme imgemizi farklandırır ve bize yeni bir düşünme olanağı sunar. Tanrı, pire karşısında yaratan olarak hiyerarşik ve aşkın değildir; artık yaratan doğa ile yaratılan doğa bir ve aynıdır. Tekanlamlılık farkın, eş deyişle güç derecelerinin çokluğudur.

Bu Ürün Bugün 11 defa
Ziyaret Edilmiştir...
Kategoriye Ait En Çok Satan Ürünler
2
Ermiş İndigo Kitap Ermiş İndigo Kitap
55.00 TL 33.00 TL
2032 adet Satıldı
3
Komünist Manifesto Can Yayınları Komünist Manifesto Can Yayınları
120.00 TL 72.00 TL
1325 adet Satıldı
4
Göğü Delen Adam Ayrıntı Yayınları Göğü Delen Adam Ayrıntı Yayınları
140.00 TL 98.00 TL
1294 adet Satıldı
7
Mutlu Olma Sanatı Arthur Schopenhauer Can Yayınları Mutlu Olma Sanatı Arthur Schopenhauer Can Yayınları
90.00 TL 54.00 TL
759 adet Satıldı
8
Eğitim Felsefesi Say Yayınları Eğitim Felsefesi Say Yayınları
300.00 TL 234.00 TL
698 adet Satıldı
9
İyinin ve Kötünün Ötesinde Hasan Ali Yücel Klasikleri İyinin ve Kötünün Ötesinde Hasan Ali Yücel Klasikleri
88.00 TL 52.80 TL
672 adet Satıldı
BAŞA DÖN