Kategoriler KPSS Kitapları AGS Kitapları Yayınevleri Yazarlar Banka Hesaplarımız İletişim Formu Hakkımızda Sipariş Takibi
ARA

Son Sultanların İstanbul`unda Dergah Yayınları

Son Sultanların İstanbul`unda Dergah Yayınları | 9789759958459
Üretici Liste Fiyatı: 350.00 TL
Kitapseç Fiyatı:262.00 TL
ISBN / BARKOD
:
9789759958459
Yayınevi / Marka
:
Yazar
:
Kazancınız
:
88.00 TL
Kazanacağınız Puan
:
262 Puan
Sayfa Sayısı
:
347
Kitap Ebatı
:
14x20
Toplam Satılan
:
6 Adet
Kargo İndirimi
:
690 TL üzeri Kargo BEDAVA
Tedarik Süresi
:
En geç 18 Mart Salı gününe kadar

Son Sultanların İstanbul`unda Dergah Yayınları

Batının Gözüyle Türkler serisinin ilk kitabı “Robert Kolejin Kızları“nda, hayatı ve İstanbul Amerikan Kız Kolejini kurması kaleme alınan ABD’li misyoner Mary Mills Patrick, bu kez yazar olarak karşımızda. Hatıratın başrollerini, Patrick’in 1871-1924 yılları arasında eğitim ve kültür misyoneri olarak bulunduğu Osmanlı’nın son sultanları paylaşıyor.
Sultan Abdülaziz, Sultan V. Murat, Sultan Abdülhamit, Sultan Reşat ve Sultan Vahdettin’in yanı sıra dönemlerinde siyaset sahnesinin önemli isimleri olmuş, Midhat Paşa, Talat, Enver ve Cemal Paşalar ve Mustafa Kemal Paşa eser boyunca karşımıza çıkan diğer isimler. Eserin başlıca temaları ise gayrimüslim azınlıklar (milletler), insan ve kadın hakları, laik hukuk, meşrutiyet, mekteplerdeki modern eğitim, ekonomi, ulema, Türkiye’de din ve modernleşme gibi kayda değer biçimde güncelliğini muhafaza eden meseleler.
Bütün bunların yanında, Doğu’nun önemli merkezi Erzurum ile imparatorluk başkenti İstanbul’un tasvir edilmesi ve bu şehirlerdeki gündelik hayatın ve halkın renkli biçimde hikâye edilmesi, bize yitik bir devrin hayatı ve adetlerinin tadını sunuyor. Yakın tarihimiz ve son iki asırdır gündemimizden düşmeyen meseleler, bunların ortaya konmasına ve her daim diri tutulmasına ön ayak olmuş güruhun üyesi bir batılı tarafından kaleme alındığı şekliyle Batının Gözüyle Türkler serisinde.
(Tanıtım Bülteninden)

 

Bu Ürün Toplam 6 Adet
Satılmıştır...
Bu Ürün Bugün 13 defa
Ziyaret Edilmiştir...
Kategoriye Ait En Çok Satan Ürünler
1
Türk Milli Kültürü Ötüken Neşriyat Türk Milli Kültürü Ötüken Neşriyat
400.00 TL 280.00 TL
867 adet Satıldı
6
Payitahtın Son Sahibi Abdülhamid Han Timaş Yayınları Payitahtın Son Sahibi Abdülhamid Han Timaş Yayınları
350.00 TL 262.00 TL
229 adet Satıldı
8
Kayı II - Cihan Devleti Osmanlı Tarihi Timaş Yayınları Kayı II - Cihan Devleti Osmanlı Tarihi Timaş Yayınları
330.00 TL 247.50 TL
180 adet Satıldı
9
Osmanlı da Devlet, Hukuk ve Adalet Kronik Kitap Osmanlı da Devlet, Hukuk ve Adalet Kronik Kitap
195.00 TL 117.00 TL
170 adet Satıldı
10
Yıldırım Bayezid Yavuz Bahadıroğlu Nesil Yayınları Yıldırım Bayezid Yavuz Bahadıroğlu Nesil Yayınları
130.00 TL 84.00 TL
162 adet Satıldı
BAŞA DÖN