Ara
24 Saatte Kargoda
Siparişleriniz aşağıda belirtilen şartlar dâhilinde, 24 saat içinde ilgili kargo firmasına teslim edilmektedir.
Hafta içi saat 17.00'ye kadar verilen siparişlerde geçerlidir. Cumartesi-Pazar ve resmi tatil günlerinde alınan siparişlerde geçerli değildir. Saat 17.00'den sonra verilen; ödemesi veya onayı 17.00'den sonra yapılan siparişler ertesi gün işleme alınır. Sepetteki tüm ürünlerin "24 Saatte Kargoda" taahhütüne sahip olması gerekmektedir.

Stoklu ürünlerde, sonradan tespit edilecek ürün kusurları sebebiyle gecikme yaşanabilir.
İade veya iptal gibi işlemler sebebiyle düzenlenen siparişlerde geçerli değildir.
24 saat içinde kargo firmasına verilen siparişlerin adrese teslim süresi, kargo firmasına ve teslimat adresine göre değişebilmektedir.
Mücbir sebep halleri saklıdır. KitapSeç bu taahhütte değişiklik yapma hakkını saklı tutar.
Satıcı Puanı: 9,9
Kitapsec.com müşterileri tarafından verilen zamanında gönderim, paketleme ve genel alışveriş deneyimi puanlarına göre satıcı puanı hesaplanmaktadır. Değerlendirmeler son 6 ay içerisinde yapılan değerlendirme sayısını vermektedir.

Küresel Eşitsizlik İmaj Yayıncılık

%10
32.50 TL
29.25 TL
Mağaza : KitapSeç
9,9
Yayınevi / Marka : İmaj Yayınevi
ISBN : 9786055339104
Kazancınız : 3.25 TL
Kazanacağınız Puan : 29 Puan
Sayfa Sayısı : 226
Kitap Ebatı : 13x19
Bugün Ziyaret : 13 kişi bu ürüne baktı
Kargo İndirimi : 690 TL üzeri Kargo BEDAVA
Tedarik Süresi : En geç 23 Haziran Pazar gününe kadar
Bu ürün size KitapSeç tarafından gönderilecektir

Küresel Eşitsizlik İmaj Yayıncılık

Küresel eşitsizlik, son yıllarda üzerinde tartışılan ve araştırma yapılan önemli konulardan biridir. Ülkeler arasındaki farklılıkların derinleştiğine dair çeşitli bulgulara rağmen, egemen iktisat anlayışında eşitsizliklerin azaldığı veya azalacağına dair önemli bir literatür bulunmaktadır. Nitekim neo-liberal iktisatçılar serbest ticaretin ve rekabetçi piyasa yapılarının yoksul ülkelerin yararına olacağını ve bu ülkelerin karşılaştırmalı üstünlüğe göre dünya sistemine entegre olmalarının zengin ülkelerle aralarındaki farkın kapanmasına yardımcı olacağını iddia etmektedir. Ancak bir ülke içinde bireyler veya bölgeler arasında eşitsizlikleri artıran serbest piyasa mekanizmasının, ülkeler arası eşitsizlikte hangi yönde etkide bulunacağı her yönüyle tartışmaya açık bir konudur.

Aynı şekilde son yıllarda iktisadi büyüme literatüründeki popüler konulardan biri de, neo-klasik varsayımlara dayanan büyüme modellerinin öngördüğü yakınsama hipotezidir. Bu hipoteze göre, sermayenin azalan verime tabi olması, sermayenin bol olduğu zengin ülkelerin daha düşük büyüme oranları göstermesine sermayenin kıt olduğu yoksul ülkelerin ise daha yüksek oranda büyümesine neden olmaktadır. Bu durum uzun dönemde, yoksul ülkelerin daha hızlı büyüyerek zengin ülkeleri refah açısından yakalayacağı şeklinde yorumlanmaktadır. Ancak yeni (içsel) büyüme teorileri, teknolojik gelişmelerin daha çok sermayenin bol olduğu zengin ülkelerde ortaya çıktığına işaret ederken, ülkeler arasındaki farklılıkların geçici değil kalıcı olabileceğine de dikkat çekmektedir.

Küresel eşitsizliğin anlaşılması açısından çalışmanın birinci bölümünde ülkeler arasındaki farklılık kişi başına gelir bağlamında ortaya konmaya çalışılmıştır. Yine bu bölümde Sanayi Devrimi’nden sonra Batı Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri’nin dünyanın geri kalanından nasıl ayrıştığı ve II. Dünya Savaşının ardından ülkeler arasındaki eşitsizliğin nasıl belirginleştiği veriler ve grafikler yardımıyla gösterilmiştir. Ayrıca bu bölümde ülkeler arasındaki gelir farklarının azalması için bir çözüm olarak sunulan iktisadi büyüme kavramı tartışılmış ve ülkeler arasında yakınsama öngörüsünün çıkarıldığı Solow büyüme modeli tanıtılmıştır. Bu bölümümde son olarak kalkınma iktisadındaki yoksul ülkelerin nasıl gelişebileceğine dair çeşitli görüşlere yer verilmiştir.

Neo-klasik büyüme modellerinin öngördüğü yakınsama hipotezi (ve yakalama tezi) kitabın ikinci bölümünde ele alınmıştır. Öncelikle yakınsama ile ilgili tanımlara yer verilerek kavramın daha iyi anlaşılmasına çalışılmıştır. Daha sonra yakınsama hipotezinin testi için geliştirilen yatay-kesit, zaman serisi ve panel veri analizi içeren çeşitli ekonometrik yöntemler tanıtılmıştır. İkinci bölümde son olarak yakınsama hipotezinin testine yönelik uygulama içeren çalışmalar içerdikleri yöntemlere göre bir sınıflandırmaya tabi tutularak özet halinde sunulmuştur.

Üçüncü bölümde 1950-2011 dönemi için yakınsama hipotezinin testi farklı yöntemler kullanılarak gerçekleştirilmiş ve küresel eşitsizliğin zaman içinde gösterdiği değişim çeşitli indeksler yardımıyla araştırılmıştır. Analiz için yatay-kesit yöntemlere ek olarak, zaman serisi yöntemler de kullanılmıştır. Çalışmada ayrıca son yıllarda araştırmacılar arasında popüler olan panel veri analizi yöntemlerinden dinamik panel veri tahminine de yer verilmiştir. Uygulama aşamasında farklı yöntemlerin kullanılmasındaki amaç, bir analiz yönteminden elde edilen sonuçtan yola çıkarak genel sonuçlara varmak yerine, farklı yöntemlerden elde edilen bulgulardan yola çıkarak genel bir sonuca ulaşmaya çalışmaktır. Üçüncü bölümde son olarak, küresel eşitsizliğin (ya da ülkeler arasındaki gelir farklılığının) zaman içinde gösterdiği değişim çeşitli eşitsizlik indeksleri ile araştırılmış ve böylece ülkeler arasındaki farklılıkların geçmişten günümüze kadar izlediği trend hakkında genel bir fikir verilmeye çalışılmıştır.

Kategoriye Ait En Çok Satan Ürünler
Kategoriler