Kategoriler KPSS Kitapları AGS Kitapları Yayınevleri Yazarlar Banka Hesaplarımız İletişim Formu Hakkımızda Sipariş Takibi
ARA

İkili İlişkilerde Duygusal Manipülasyon Narsist Bir Partnerle Yüzleşmek İletişim Yayınları

İkili İlişkilerde Duygusal Manipülasyon Narsist Bir Partnerle Yüzleşmek İletişim Yayınları | 9789750508882
Üretici Liste Fiyatı: 230.00 TL
Kitapseç Fiyatı:184.00 TL
ISBN / BARKOD
:
9789750508882
Yayınevi / Marka
:
Yazar
:
Kazancınız
:
46.00 TL
Kazanacağınız Puan
:
184 Puan
Sayfa Sayısı
:
182
Kitap Ebatı
:
13x19
Toplam Satılan
:
202 Adet
Kargo İndirimi
:
690 TL üzeri Kargo BEDAVA
Tedarik Süresi
:
En geç 25 Nisan Cuma gününe kadar

İkili İlişkilerde Duygusal Manipülasyon Narsist Bir Partnerle Yüzleşmek İletişim Yayınları

 Basit küçük manipülasyonlar çiftlerin gündelik hayatlarının bir parçası olsa da, “narsistik sapkınlık” biçimini aldığında önemli bir soruna dönüşür. Narsist partner kendi iktidarını yerleştirmek ve eşini kendi istediği kişiliğe büründürmek için baştan çıkartıcı, kurnazca yollara başvurur. Avının kanını sonuna kadar emerek kendisinde eksik olanı çekip alır ve böylece kendisini tamamlar. Günümüzde gitgide daha sık rastlanan bir ilişki modeli haline gelen narsistik manipülasyon ilişkileri bu kitabın konusunu oluşturuyor.

Narsist sapkın her şeyi birlikte olduğu kişi için yapıyormuş gibi bir hava yaratır, oysa gerçek amacı onu yok etmektir. Küçük oyunlarla partnerini ince ince işlerken, ustalıkla kendisini mağdur gibi gösterir. Partnerini sürekli eleştirerek kişiliğine yön verir, ona kendi isteklerini unutturur, özsaygısını tüketir. Bunun sonucunda depresyon, bağımlılık başlar ve mağdur kaçıp kurtulma yetisini de yitirir. En az fiziksel şiddet kadar yıkıcı olabilen bu psikolojik şiddet, çoğunlukla mağdurun kendi başına fark edemediği bir şeydir. Çünkü eleştiri darbeleriyle suçu kendinden başka yerde göremez hale gelmiştir.

Pascale Chapaux-Morelli ile Pascal Couderc, İkili İlişkilerde Duygusal Manipülasyon’da somut vakalar üzerinden giderek partnerine hayatı zehir eden narsist manipülatörü inceliyorlar ve onun ortaya çıkışında rol oynayan toplumsal ve psişik etkenleri tartışıyorlar. Ardından mağdurlara eğilerek, bu kişilerin kendilerine yeni bir hayat kurabilmeleri için içinde bulundukları bağımlılık durumundan çıkmalarına yardımcı olacak öneriler getiriyorlar.

Bu Ürün Toplam 202 Adet
Satılmıştır...
Bu Ürün Bugün 20 defa
Ziyaret Edilmiştir...
Kategoriye Ait En Çok Satan Ürünler
1
Pembe Fili Düşünme İnkılap Kitabevi Pembe Fili Düşünme İnkılap Kitabevi
230.00 TL 161.00 TL
3256 adet Satıldı
2
Bir Psikiyatristin Gizli Defteri Doğan Kitap Bir Psikiyatristin Gizli Defteri Doğan Kitap
330.00 TL 247.50 TL
2004 adet Satıldı
3
Kadınlar Sıcak Erkekler Soğuk Sever Destek Yayınları Kadınlar Sıcak Erkekler Soğuk Sever Destek Yayınları
300.00 TL 210.00 TL
1823 adet Satıldı
4
Aşkın Psikolojisi Sigmund Freud Cem Yayınevi Aşkın Psikolojisi Sigmund Freud Cem Yayınevi
93.00 TL 66.00 TL
965 adet Satıldı
5
Geliştiren Anne-Baba Kronik Kitap Geliştiren Anne-Baba Kronik Kitap
175.00 TL 105.00 TL
786 adet Satıldı
6
İz Bıraktığın Kadar Varsın Destek Yayınları İz Bıraktığın Kadar Varsın Destek Yayınları
310.00 TL 217.00 TL
773 adet Satıldı
7
Dinle Küçük Adam Cem Yayınevi Dinle Küçük Adam Cem Yayınevi
170.00 TL 129.00 TL
773 adet Satıldı
10
Resimleriyle Çocuk Remzi Kitabevi Resimleriyle Çocuk Remzi Kitabevi
425.00 TL 319.00 TL
532 adet Satıldı
BAŞA DÖN