Kategoriler KPSS Kitapları AGS Kitapları Yayınevleri Yazarlar Banka Hesaplarımız İletişim Formu Hakkımızda Sipariş Takibi
ARA

Hindistan Mektupları S. M. Tevfik Pınar Yayınları

Hindistan Mektupları S. M. Tevfik Pınar Yayınları | 9789753526135
Üretici Liste Fiyatı: 830.00 TL
Kitapseç Fiyatı:581.00 TL
ISBN / BARKOD
:
9789753526135
Yayınevi / Marka
:
Yazar
:
Kazancınız
:
249.00 TL
Kazanacağınız Puan
:
581 Puan
Sayfa Sayısı
:
768
Kitap Ebatı
:
14x21
Kargo İndirimi
:
690 TL üzeri Kargo BEDAVA
Tedarik Süresi
:
En geç 02 Haziran Pazartesi gününe kadar

Hindistan Mektupları S. M. Tevfik Pınar Yayınları

Muhabir, muharrir ve mütercim S. M. Tevfik Bey, II. Meşrutiyet yıllarında İstanbul’dan başlayarak Güney Asya’ya uzanan geniş coğrafya üzerinde, deniz ve kara yolculukları yaparak, yıllar süren bir seyahate çıkmıştır. Gözlemlerini İslâm âleminin o sırada içinde bulunduğu duruma dair tespitleriyle harmanlayarak, kendisinin de yazı işleri heyetinde yer aldığı ve son dönem Osmanlı matbuatının önemli mecralarından olan Sebîlürreşâd dergisinde Hindistan Mektupları adıyla neşretmiştir.
Yolu tarih ve sosyolojiyle kesişen hemen herkes için eşi bulunmaz bir kaynak niteliğindeki Hindistan Mektupları, her şeyden önce Osmanlı Devleti’nin son asrında ortaya çıkan düşünce akımlarının İran, Irak, Afganistan ve Hindistan güzergâhındaki aksiyoner sözcüleri ve bunların kendi aralarında kurdukları ilişkilerdeki kayıp halkalara dair önemli bilgiler vermektedir. Şahitlik ettiği çağı ve çok geniş bir coğrafyayı siyasi ve toplumsal veçheleriyle yeniden düşündüren ayrıntılı tablolar çizerek, çarpıcı betimlemeler yapan mektupların satır aralarında, konu edilen ülke ve halkların sosyokültürel yapılarıyla ilgili ilginç ve esaslı ipuçları bulunmaktadır.
Şimdiye kadar müstakil bir eser şeklinde derlenip yayımlanmayan Hindistan Mektupları, imparatorluk çağlarının kapanmakta olduğu bir zamanın eşiğinde, I. Dünya Savaşı’nın hemen öncesinde Anadolu, Ortadoğu ve Güney Asya’daki sosyokültürel, siyasi ve ekonomik duruma ışık tutan önemli bir kaynaktır. S. M. Tevfik’in, Hindistan seyahati sırasında yazdığı meşhur mektuplarını, dünya Müslümanlarının “uyudukları uykudan ne zaman uyanacakları” sorusuyla bitirmesi, günümüzden bakınca dâhi oldukça ibret vericidir.
II. Meşrutiyet yıllarında İstanbul merkezli Türkçe ve Farsça matbuatın önemli profillerinden olan Seyyid Muhammed Tevfik Hemedanî’nin, yaklaşık bir asır ‘meçhul’ kalmış biyografisini tüm yönleriyle aydınlatan Ekrem Saltık tarafından müstakil bir eser olarak hazırlanıp literatüre kazandırılan Hindistan Mektupları, 20. yüzyıl başındaki yerleşik dünya düzeni ve siyasetine dair tarihi ve sosyolojik çalışmalara önemli katkılar sağlayacaktır.

Bu Ürün Bugün 2 defa
Ziyaret Edilmiştir...
Kategoriye Ait En Çok Satan Ürünler
1
Günümüz Türkçesiyle Nutuk Yapı Kredi Yayınları Günümüz Türkçesiyle Nutuk Yapı Kredi Yayınları
150.00 TL 105.00 TL
932 adet Satıldı
3
Yakın Tarihin Gerçekleri Kronik Kitap Yakın Tarihin Gerçekleri Kronik Kitap
295.00 TL 177.00 TL
554 adet Satıldı
4
İmparatorluktan Cumhuriyete Halil İnalcık Kronik Kitap İmparatorluktan Cumhuriyete Halil İnalcık Kronik Kitap
295.00 TL 177.00 TL
547 adet Satıldı
5
Timurlenk Kronik Kitap Timurlenk Kronik Kitap
345.00 TL 207.00 TL
474 adet Satıldı
6
Türklerin Altın Çağı Kronik Kitap Türklerin Altın Çağı Kronik Kitap
295.00 TL 177.00 TL
454 adet Satıldı
7
Mitoloji 101 Say Yayınları Mitoloji 101 Say Yayınları
300.00 TL 234.00 TL
392 adet Satıldı
8
Defterimden Portreler  İlber Ortaylı  Kronik Kitap Defterimden Portreler İlber Ortaylı Kronik Kitap
295.00 TL 177.00 TL
307 adet Satıldı
10
Atatürk Etkisi Sinan Meydan İnkılap Kitabevi Atatürk Etkisi Sinan Meydan İnkılap Kitabevi
505.00 TL 354.00 TL
276 adet Satıldı
BAŞA DÖN