Yayınevi Hakkında
Delidolu, edebiyatın iyi örneklerini okuruyla buluşturuyor…
Delidolu, dünyadaki farklı renklere kucak açan, kişisel deneyimlerin önemi kadar kolektif bilincin gerekliğine, edebiyat ve sanat aracılığıyla değişimin gücüne inanan bir anlayışın ürünü. İlkesini ve enerjisini işte tam da bu düşünceden alan Delidolu, “normal” olarak addedilenin dışında, farklı ve değişik olana kucak açan ama aynı zamanda doluluğa yani bilgiye, akla, yetkinliğe ve birikime önem veren bir yayıncılık anlayışıyla yola çıktı. Temel hedefimiz meselesi olan, okuruna bir şeyler fısıldayan nitelikli edebiyat kitaplarını yayımlamak. Bu amaçla Türk edebiyatından eserlerin yanı sıra çağdaş dünya yazınını yakından takip ederek ödüllü ve dünya edebiyatında kalıcılığı olacak, gelecek vadeden yazarları Türkçeye kazandırmaya çalışıyoruz.
Delidolu 2012’de kurulduğundan beri dünya edebiyatına pek çok değerli yazarı Türkçeye kazandırdı, dünyaca ünlü yazarların yapıtlarını özel baskılarla yayıma hazırladı. Eduardo Galeano, Dimitris Sotakis, George Saunders, Marian Izaguirre, Preston L. Allen, Simon Van Booy ve Terry Pratchett bu isimlerden bazıları. Ayrıca Habib Bektaş, Mehmet Atilla, Ferda İzbudak Akıncı, Miyase Sertbarut gibi Türkçe edebiyatın önemli isimlerine yer verdik.
Delidolu mutfağında çağdaş dünya edebiyatından isimlerin yanı sıra dünya yazınının kültleşmiş isimleri de yer alıyor. Julio Cortázar, Dino Buzzati, John Cheever, John Wyndham, Saki (H.H. Munro) bu isimlerden bazıları. Julio Cortázar’ın Arayış ve Buluşma adlı kitaplarını Enrique Breccia ve José Muñoz’un resimleri ve özel bir baskıyla okurlarımızla paylaşacağız. Yayına hazırladığımız kitaplardan bir diğeri ise Nobel ödüllü yazar Dino Buzzati’nin Yedi Ulak adlı kitabı. Delidolu olarak “19. Yüzyıl Kadın Yazarlar Dizisi” gibi çok özel bir seriye başladığımızın haberini vermek isteriz. Bu dizide çoğu kanon dışında kalmış ya da hak ettiği yeri bulamamış 19. yüzyılın kadın yazarlarına ve yapıtlarına yer vereceğiz.
Delidolu olarak insanlara dokundukça dünyanın olumlu anlamda değişeceğini düşünüyoruz ve bu yüzden seçilmemiş olan yoldan yürümeyi yeğliyoruz; değerli şair Robert Frost’un “Gidilmeyen Yol” adlı şiirinde dediği gibi:
İkiye ayrılmıştı yol ormanda ve
ben gittim daha az geçilmişinden,
her şeyi de o değiştirdi zaten…
Delidolu olarak hayalimiz, “daha az geçilmiş” bu yolda birlikte yürümek.