Ara
24 Saatte Kargoda
Siparişleriniz aşağıda belirtilen şartlar dâhilinde, 24 saat içinde ilgili kargo firmasına teslim edilmektedir.
Hafta içi saat 17.00'ye kadar verilen siparişlerde geçerlidir. Cumartesi-Pazar ve resmi tatil günlerinde alınan siparişlerde geçerli değildir. Saat 17.00'den sonra verilen; ödemesi veya onayı 17.00'den sonra yapılan siparişler ertesi gün işleme alınır. Sepetteki tüm ürünlerin "24 Saatte Kargoda" taahhütüne sahip olması gerekmektedir.

Stoklu ürünlerde, sonradan tespit edilecek ürün kusurları sebebiyle gecikme yaşanabilir.
İade veya iptal gibi işlemler sebebiyle düzenlenen siparişlerde geçerli değildir.
24 saat içinde kargo firmasına verilen siparişlerin adrese teslim süresi, kargo firmasına ve teslimat adresine göre değişebilmektedir.
Mücbir sebep halleri saklıdır. KitapSeç bu taahhütte değişiklik yapma hakkını saklı tutar.
Satıcı Puanı: 9,9
Kitapsec.com müşterileri tarafından verilen zamanında gönderim, paketleme ve genel alışveriş deneyimi puanlarına göre satıcı puanı hesaplanmaktadır. Değerlendirmeler son 6 ay içerisinde yapılan değerlendirme sayısını vermektedir.

Ceza Hukuku Dergisi Sayı:11 Aralık 2009 Seçkin Yayınevi

SÜPER FİYAT
35.00 TL
Bu ürün tedarik aşamasındadır
Mağaza : KitapSeç
9,9
Yayınevi / Marka : Seçkin Yayınevi
ISBN : 1307085109123
Kazanacağınız Puan : 35 Puan
Sayfa Sayısı : 206
Kitap Ebatı : 19x27
Bugün Ziyaret : 3 kişi bu ürüne baktı
Kargo İndirimi : 590 TL üzeri Kargo BEDAVA
Tedarik Süresi : Yaklaşık 2 İş Günü
Bu ürün size KitapSeç tarafından gönderilecektir

Ceza Hukuku Dergisi Sayı:11 Aralık 2009 Seçkin Yayınevi

Ceza Hukuku Dergisinin (CHD) yeni bir sayısında daha sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu ve heyecanını yaşıyoruz. Bu sayımızla 2009 yılını da, kendi adımıza, tamamlamış oluyoruz. Geçen her yılın sonunda; o yıla ilişkin genel bir değerlendirme yapmak, tabiri caizse o yılın bir muhasebesini çıkarmak adettir. Biz de adet yerini bulsun istedik ve 2009 yılına kendi penceremizden, yani ceza hukuku penceresinden bakıp gördüklerimizi bu vesile ile sizinle paylaşmak ihtiyacını hissettik.
 
2009 yılı Türk Ceza ve Ceza Muhakemesi Hukuku açısından tam bir sınav yılı olmuştur. Bir yıl boyunca aslında kaynağını siyasal gelişmelerden alan bir takım hususlarda özellikle TCK ve CMK birçok kez sınanmıştır ve hatta söz konusu bu temel kanunlara, olması gerekenin aksine, yürürlüğe girdikleri 2005 yılında dahi bu kadar ilgi gösterilmemiştir. Öyle ki; 2009 yılında önceki yıllardan farklı olarak, ülke gündemini işgal eden hemen her olayda mutlaka TCK ve CMK hükümleri ile bu hükümlerle düzenlenen kurumlar tartışma konusu haline getirilmiştir. Bir yıl boyunca bahsi geçen tartışmalara konu edilen ceza ve ceza usul hukuku kurumlarını alt alta sıralasak ve her birini bilimsel bir hassasiyetle incelemeye kalksak, CHD’ye bir özel sayı kazandıracak kadar değerlendirmeye ulaşabiliriz. Fakat genel olarak, 2009 yılında ceza ve ceza usul hukuku anlamında göze çarpan önemli noktaları hatırla(t)mak gerekmektedir.
 
Demokratik bir hukuk devletinde siyasal hesaplaşmaların ve çekişmelerin yaşandığı dönemlere rastlamak mümkündür. Yaşanan mücadeleler yine demokratik siyasetin iç dinamiklerine göre çözümlenmeli ve girişilen eylemlerin meşruiyet kaynağı siyasal enstrümanlarda aranmalıdır. Ancak böyle dönemlerde devletin en tarafsız kullanılması gereken yetkileri olan soruşturma, kovuşturma ve cezalandırma yetkileri bu çekişme ve hesaplaşmaların ortasında siyasal meşruiyet kazanma çabalarının aracı haline getiriliyorsa ortada endişelenilmesi gereken ve görmezlikten gelinemeyecek büyük bir tehlike var demektir. Biraz açmak gerekirse;
 
1. Şayet soruşturma veya kovuşturma aşamasında başvurulan koruma tedbirleri bir cezalandırma aracı olarak ölçüsüz ve “gereksiz” bir şekilde uygulanıyorsa ve bu uygulamalar mesaj kaygısı içeriyorsa,
 
2. Soruşturmanın gizliliği prensibi anlamını yitirdiyse,
 
3. Soruşturma evresinde ceza adaletinin yerine getirilmesi düşüncesiyle verilen “kısıtlama” kararlarında bir istikrar sağlanamıyorsa,
 
4. Siyasal açılım ve girişimlerin önünü açmak adına, sistem kararkerinin aksine, öncelikle ceza ve ceza usul hukuku kurumları alelacele ve temelsiz bir şekilde değişikliğe tabi tutuluyorsa,
 
5. Belki de en hazini; tüm bu aksaklıklara karşı yükseltilen sesler kaynağını insan haklarını önceleyen modern ceza hukuku felsefesinden değil de siyasal rekabetin önüne geçilemeyen hırslarından alıyorsa, yani samimiyetten uzaksa,
 
böyle bir ortamda TCK ve CMK üzerinden ceza ve ceza muhakemesi hukukunun gündemde tutulması, bilimsel bir bakış açısıyla değerlendirildiğinde, çok da memnuniyet verici bir gelişme değildir. Bu da gösteriyor ki; TCK ve CMK’nın gerek hazırlanış aşamasında gerekse yürürlüğe girdikten sonraki süreçte bizlerin, yani bilim çevrelerinin ısrarla dile getirdiği eleştiri ve endişelerin göz ardı edilmesinin sonuçları bugün kendini açık bir şekilde göstermektedir. Bu anlamda 2009 yılı Türk Ceza ve Ceza Usul Hukuku bakımından sancılı geçmiştir.
 
Fakat yeni bir yıla girerken, bir önceki yılın tüm olumsuzluklarından sıyrılıp daha pozitif duygularla umutlanmak gerekir. Umut ediyoruz ki, 2010 yılı yüzümüzü tam anlamıyla moden ceza hukukunun amaçlarına çevirdiğimiz bir yıl olur.
 
Bu sayımızın bizim için başka bir önemi daha vardır. Artık görüyoruz ki, CHD geniş kitlelere ulaşmanın yanısıra okurlarımızın çok değerli taleplerinin de adresi olmaya başlamıştır. Bu anlamda 2009 yılının son sayısını; gerek ülkemizde gerekse dünyada çok tartışılan bir konu olan “Mobbing” ile ilgili, Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesinin ortaklaşa düzenledikleri son derece geniş katılımlı ve başarılı bir sempozyumda sunulan tebliğlerden oluşan bir özel sayı olarak hazırladık. Disipinler arası boyutta önemli bir boşluğu dolduracağını düşündüğümüz bu sayı için başta Yeditepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ceza ve Ceza Muhakemesi Anabilim Dalı öğretim üyesi sayın Prof. Dr. Yener ÜNVER olmak üzere, tüm katılımcılara teşekkürü bir borç biliyoruz. (Önsöz'den)
 
 
Konu Başlıkları
Prof. Dr. Pınar Tınaz: Psikolojik Taciz (Mobbing): Kavram, Süreç, Tanı ve Çözüm Önerileri
Gönül Dangaç: Akademik, Hukuksal ve Tıbbi Açıdan Mobbing (İş Yerinde Psikolojik Yıldırma, Zorbalık)
Dr. Turabi Yerli: İşyeri Hekimi Mobbing Karşısında Kurban mı, Kurtarıcımı?
Kızılca Yürür: İşyeri Hekimliği Açısından, Mobbing Faliyetlerine Yönelik Öneriler
Doç. Dr. Arın Namal: Hasta Bakımı Ekibi İçinde Mobbing – İnsan Onuruna Saygının Korunması İçin Etik Perspektifler
Çağlar Çabuk: Mağdurun Mobbingle Mücadelesi ve Çözüm Üretme Süreci
Dr. Elif Vatanoğlu: İşyerinde Duygusal Taciz (Mobbing) İle İlgili Araştırma Perspektifleri
Prof. Dr. Yener Ünver: Ceza Hukuku Açısından Mobbing, Stalking ve Cinsel Taciz Eylemleri
Doç. Dr. Özlem Yenerer Çakmut: Cinsel Taciz Suçu ve Ceza Muhakemesi Kanunu'na Göre Bilirkişilik Kurumu
Yrd. Doç. Dr. Hediye Ergin: İşyerinde Psikolojik Tacizin İş Hukukunda Ortaya Çıkışı ve Sonuçları
Yrd. Doç. Dr. Nihat Güman: Medeni Yargılama Hukuku Açısından Taciz
Bu Ürüne Bakanlar Bunlarada Baktı
Kategoriye Ait En Çok Satan Ürünler
Kategoriler