Baltasar Gracián y Morales, 1601 yılında İspanya`da Aragon`a bağlı ismi Gracián`ın anısına değiştirilen ve artık Belmonte de Gracián olarak anılan kasabada dünyaya geldi. Bir Cizvit papazı, iyi bir öğretmen, şanı Avrupa`ya yayılmış bir vaiz, İspanyol Barok edebiyatının temel taşlarından bir haline gelmiş bir yazar ve yazdığı eserlerin tepki toplamasına ve hayatının son yılında sürgün edilmesine rağmen sözlerini asla esirgemeyen cesur bir filozof.
Şöyle yazdı Gracián: &`;Uzun Yaşamanın Sırrı. Uzun yaşamın sırrı iyi bir hayat sürmektir. Bu dünyada hayatı çabuk tüketen iki şey vardır: akılsızlık ve ahlaksızlık. Kimi insanlar bu dünyadan çabuk göçerler çünkü uzun bir hayat sürdürecek zekaya sahip değildirler. Kimi insanların ise böyle bir arzusu yoktur. Nasıl erdemin kendisi başlı başına bir mükafat ise, ahlaksızlığın kendisi de başlı başına bir cezadır. Sefahat içinde yaşayan bir kimse hayatını da israf eder ve yer bitirir. Erdemli bir şekilde geçirilmiş bir hayat ise asla ölmez. Ruhun metaneti bedene aktarılır ve iyi bir hayat yalnızca yaşanırken değil, sonrasında da uzundur.”
Kaleme aldığı bu kitapta Akıllı Yaşama Sanatı`nı bizlere öğretirken uzun ve erdemli bir yaşamın sırlarını da kulaklarımıza fısıldadığına şahit olacaksınız.
1 |
![]() |
Kendime Düşünceler Marcus Aurelius Hasan Ali Yücel Klasikleri |
58.00 TL
34.80 TL
| 2089 adet Satıldı |
2 |
![]() |
Ermiş İndigo Kitap |
55.00 TL
33.00 TL
| 2025 adet Satıldı |
3 |
![]() |
Komünist Manifesto Can Yayınları |
120.00 TL
78.00 TL
| 1319 adet Satıldı |
4 |
![]() |
Göğü Delen Adam Ayrıntı Yayınları |
140.00 TL
105.00 TL
| 1286 adet Satıldı |
5 |
![]() |
Mutlu Yaşam Üzerine Yaşamın Kısalığı Üzerine Seneca İş Bankası Kültür Yayınları |
48.00 TL
28.80 TL
| 1032 adet Satıldı |
6 |
![]() |
Kendisinin Efendisi Olmayan Hiç Kimse Özgür Değildir Epiktetos Destek Yayınları |
140.00 TL
98.00 TL
| 830 adet Satıldı |
7 |
![]() |
Mutlu Olma Sanatı Arthur Schopenhauer Can Yayınları |
90.00 TL
58.50 TL
| 754 adet Satıldı |
8 |
![]() |
Eğitim Felsefesi Say Yayınları |
300.00 TL
234.00 TL
| 698 adet Satıldı |
9 |
![]() |
İyinin ve Kötünün Ötesinde Hasan Ali Yücel Klasikleri |
88.00 TL
52.80 TL
| 665 adet Satıldı |
10 |
![]() |
Böyle Buyurdu Zerdüşt Friedrich Wilhelm Nietzsche İlgi Kültür Sanat Yayınları |
90.00 TL
58.50 TL
| 628 adet Satıldı |
|