Ara
24 Saatte Kargoda
Siparişleriniz aşağıda belirtilen şartlar dâhilinde, 24 saat içinde ilgili kargo firmasına teslim edilmektedir.
Hafta içi saat 17.00'ye kadar verilen siparişlerde geçerlidir. Cumartesi-Pazar ve resmi tatil günlerinde alınan siparişlerde geçerli değildir. Saat 17.00'den sonra verilen; ödemesi veya onayı 17.00'den sonra yapılan siparişler ertesi gün işleme alınır. Sepetteki tüm ürünlerin "24 Saatte Kargoda" taahhütüne sahip olması gerekmektedir.

Stoklu ürünlerde, sonradan tespit edilecek ürün kusurları sebebiyle gecikme yaşanabilir.
İade veya iptal gibi işlemler sebebiyle düzenlenen siparişlerde geçerli değildir.
24 saat içinde kargo firmasına verilen siparişlerin adrese teslim süresi, kargo firmasına ve teslimat adresine göre değişebilmektedir.
Mücbir sebep halleri saklıdır. KitapSeç bu taahhütte değişiklik yapma hakkını saklı tutar.
Satıcı Puanı: 9,6
Kitapsec.com müşterileri tarafından verilen zamanında gönderim, paketleme ve genel alışveriş deneyimi puanlarına göre satıcı puanı hesaplanmaktadır. Değerlendirmeler son 6 ay içerisinde yapılan değerlendirme sayısını vermektedir.

2024 Hmgs Ceza Hukuku Genel Özel Cmk Ders Notları

SÜPER FİYAT
529.00 TL
Mağaza : Bilgi Kitap
9,6
Yayınevi / Marka : Monopol Yayınları
ISBN : 9786256751200
Kazanacağınız Puan : 529 Puan
Basım Tarihi : 2024
Sayfa Sayısı : 608
Kitap Ebatı : 16*24
Stok : 10+ adet var
Bugün Ziyaret : 3 kişi bu ürüne baktı
Kargo İndirimi : Kargo BEDAVA
Tedarik Süresi : 24 Saatte Kargoda
Bu ürün size Bilgi Kitap tarafından gönderilecektir
  • 2024 Hmgs Ceza Hukuku Genel–Özel–Cmk Ders Notları
  • Tanıtım yazısından:
  • Elinizdeki kitabın hazırlanmasındaki asıl gaye, ilk defa yapılacak Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavına hazırlanan öğrencilere kılavuzluk yapmak ve katkı sağlamaktır. Kitap hazırlanırken, Adlî Yargı Hâkim ve Savcı Yardımcılığı Sınavının da göz önünde bulundurulduğu ifade edilmelidir.
  • Kitabın güncel bilgileri karşılayıcı olması hassasiyetine pek önem verilmiştir. Bu çerçevede 2.3.2024 kabul tarihli, 7499 sayılı Kanun ile TCK ve CMK’de yapılan değişikliklere göre güncellemeler yapılmıştır. Henüz taslak halinde olan ve kamuoyunda dokuzuncu yargı paketi olarak bilinen değişiklikler de kitaba işlenmiştir. Elbette değişiklikler işlenirken mezkûr paketin henüz kanunlaşmadığı vurgulanmıştır. Öte yandan kabul edilmesi kuvvetle muhtemel olan değişiklik taslağının kitaba özel olarak dercedilmesinin gerekliliği kuşkusuzdur. Ez cümle mevzuatta yapılan ve yapılması kuvvetle muhtemel olan işbu köklü değişiklikler, kitaba hassasiyetle işlenmiştir.
  • 2024 yılı içerisinde -sekizinci ve dokuzuncu yargı paketlerinde yer alan- güncellemelerden kesitler olarak ve örnek kabilinden olmak üzere değinmekte fayda mülahaza ettiklerimizden bazılarına aşağıda yer verilmiştir.
  • 26.9.2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 52’nci maddesinin ikinci fıkrasında yer alan “En az yirmi ve en fazla yüz Türk Lirası” ibareleri “En az yüz ve en fazla beş yüz Türk Lirası” şeklinde değiştirilmiştir.
  • Türk Ceza Kanununun 63’üncü maddesinde “Adlî para cezasına hükmedilmesi durumunda, bir gün beş yüz Türk Lirası sayılmak üzere, bu cezadan indirim yapılır.” şeklindeki cümlede “yüz” ibaresi “beş yüz” şeklinde değiştirilmiştir.
  • Türk Ceza Kanununun 75’nci maddesinin birinci fıkrasının b bendinde yer alan “Hapis cezasının aşağı sınırının karşılığı olarak her gün için otuz Türk Lirası üzerinden bulunacak miktarı” şeklindeki cümlede “otuz” ibaresi “yüz” şeklinde değiştirilmiştir.
  • İstinaf ve temyiz süreleri hükmün gerekçesiyle birlikte tebliğ edildiği tarihten itibaren iki hafta olarak belirlenmiştir.
  • İtiraz süresi ilgililerin kararı öğrendiği günden itibaren iki hafta olarak belirlenmiştir.
  • Hapis cezasından çevrilen adlî para cezaları hariç olmak üzere, sonuç olarak belirlenen on beş bin Türk Lirası dâhil adlî para cezasına mahkûmiyet hükümlerine karşı istinaf yoluna başvurulamayacağı belirlenerek kesinlik sınırında artışa gidilmiştir.
  • Hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararına karşı istinaf yoluna başvurulabilir. Karar ve hüküm, usul ve esasa ilişkin hukuka aykırılıklar yönünden incelenir. Bu kararın verilmesinde artık sanığın rızası aranmaz.
  • Kitabın hazırlanmasında katkısı olan herkese müteşekkir olduğumuzu belirtmek isteriz.
  • Kariyeri için gayret sarf eden pek kıymetli mümtaz insanlar, iş bu ki-tabı müsaadelerinizle ve saygılarımızla sizlere arz ederiz. İlaveten kitabın hazırlanmasındaki faydanın hâsıl olmasını temenni eder, imtihanlarınızda başarılar dileriz.  
  • Haziran / 2024
Bu Ürünü Satan Diğer Mağazalar
Bu Ürüne Bakanlar Bunlarada Baktı
Kategoriye Ait En Çok Satan Ürünler
Kategoriler